Dubrovačka biskupija objavila poziv za iskazivanje interesa za zakup i najam prostora

332

Dubrovačka biskupija s povezanim pravnim osobama, davanjem u zakup poslovnih prostora pokriva značajan dio troškova svoga poslanja i pastoralnog djelovanja. Trenutno su slobodna tri poslovna i jedan vanjski prostor, za čiji zakup možete iskazati interes putem obrasca. Time, kao i proteklih godina, želimo dobiti što jasniji i transparentniji uvid u stanje i poslovne mogućnosti potencijalnih zakupnika kao i namjeravanih djelatnosti. Također su slobodna i dva stambena prostora koji su oglašeni za najam, a od prikupljenih najamnina vodimo fond kojim pomažemo sufinancirati potrebite preko Caritasa Dubrovačke biskupije.

Temeljem pristiglih prijava Povjerenstvo Dubrovačke biskupije donijeti će odluku o potencijalnim zakupoprimcima i najmoprimcima za sljedeće razdoblje. Iako je visina zakupa ili najma bitna stavka, ona nije jedini kriterij po kojem će se odlučivati. Zato vas molimo da što preciznije ispunite dolje priloženi obrazac. Dubrovačka biskupija štitit će privatnost vaših odgovora, a vi svojom prijavom jamčite istinitost podataka. Ako se naknadno pokaže da u ispunjavanju ovog obrasca niste naveli istinite podatke, vaša prijava bit će poništena, odnosno to će predstavljati razlog za raskid Ugovora.

Svi ponuditelji bit će obaviješteni elektroničkim putem o donesenoj odluci Povjerenstva Dubrovačke biskupije. Povjerenstvo nije vezano niti jednom od zaprimljenih ponuda te ima isključivo pravo donijeti odluku o ponuditelju kojeg smatra najpovoljnijim, odnosno ne prihvatiti niti jednu od zaprimljenih ponuda bez posebnog obrazloženja i postojanja bilo kakve odgovornosti spram ponuditelja ili trećih osoba.

Poslovni prostori daju se u zakup u zatečenom stanju. Korisnik je dužan po raskidu ili završetku ugovora vratiti predmetni prostor u stanje predaje na korištenje. Dogovorene stavke u Ugovoru i Biskupija i Zakupoprimac obvezuju se strogo poštivati tijekom cijelog trajanja Ugovora. Prve godine zakup se plaća za cijelu godinu unaprijed, a ostale četiri godine zakup se plaća mjesečno za tekući mjesec. Ugovor se sklapa na pet godina bez mogućnosti produljenja. Ako imate potrebu za drugačijom praksom i drugačije prijedloge molimo Vas da to već sada navedete i obrazložite u ovom obrascu.

Stambeni prostori se daju u najam, a godišnje ili mjesečno plaćanje najamnine će se dogovoriti prema ponudi i Ugovoru.

Četiri su lokacije poslovnih prostora i jedna stambena lokacija s dva stana, za koje možete iskazati interes putem ovog oglasa.

 

1. Poslovni prostor površine 26,53 m2, na adresi Prijeko br. 10

Poslovni prostor je trenutno prazan, u prizemlju čest. zgr. 2296 K.O. Dubrovnik.  Daje se u zakup na vrijeme od 5 godina.

 

 

2. Skladišni poslovni prostor površine 19,96 m2 na adresi Garište br. 6

Prostor se nalazi u prizemlju čest. zgr. 1526 K.O. Dubrovnik. Trenutno u zakupu Algebra d.o.o. Od 1.1.2023. daje se u zakup na vrijeme od 5 godina.

Ulaz Garište 6

 

 

3. Objekt „Mlinica“ na adresi Tupina, Mlini

Bruto površina zgrade je 235,52 m2. Nalazi se u čest. zgr. 4, K.O. Zavrelje, a sastoji se od prizemlja i dva kata (TLOCRTI). Prostor je trenutno prazan. Može se urediti za poslovno ili stambeno korištenje. Daje se u zakup na vrijeme od 10 godina.

Mlinica – ulaz, pogled s mora

Zainteresirani za razgledavanje ovog prostora MLINICA trebaju poslati upit s kontakt podatcima na adresu prijave@db.hr najkasnije do 6. prosinca 2022. do 15:00 sati, kada ćemo ih kontaktirati radi organizacije obilaska.

 

4. Vanjski prostor uz crkvu sv. Đurđa u Pilama, Dubrovnik

Vanjski prostor u Pilama uz more, površine 60 m2, desno od crkve sv. Đurđa u vlasništvu ŽUPE SV. ANDRIJE, na južnom dijelu k.č. 21, K.O. Dubrovnik. Prostor može služiti kao ljetni poslovni prostor, a zimi ga je zakupac dužan održavati čistim i urednim. Od 1.1.2023. daje se u zakup na vrijeme od 5 godina.

 

5. Dva stana u novogradnji na Gorici, Dubrovnik

Stanovi ukupne površine po 103 m2, nalaze se u novoj stambenoj zgradi izgrađenoj 2018. godine, na lokaciji križanja ulica Liechtensteinov put i Josipa Kosora 52, a u vlasništvu su Biskupijskog Svetišta Gospe Od Milosrđa. Svaki stan ima terase i dva garažna mjesta. Od 1.1.2023. daje se u najam na vrijeme od 5 godina.
5.1. – Stan A, prizemni (suteren), četverosobni stan površine 103 m2, s dvije terase i dva garažna mjesta,
5.2. – Stan B, četverosobni stan u površine 103 m2 na 1.katu (prizemlje s gornje ceste), s terasama i dva garažna mjesta.

 

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Ukratko o načinu prijave:

Molimo Vas da ispunjeni obrazac šaljete isključivo elektroničkim putem na elektroničku adresu prijave@db.hr najkasnije do 8. prosinca 2022. godine. Nakon što primimo ispunjen obrazac dobit ćete potvrdu o zaprimljenoj prijavi najkasnije u roku 3 dana od zaprimanja vaše prijave.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *