DUBROVAČKI BRANITELJI UZ GRADONAČELNIKA: Svi mi znamo što se dogodilo 1991. godine

674

Nakon jučerašnjeg manjeg incidenta na otvorenju graničnog prijelaza Ivanica kad se dubrovački gradonačelnik Mato Franković odbio rukovati i fotografirati s trebinjskim dogradonačelnikom tražeći ispriku od Trebinja za sve što su učinili u Domovinskom ratu priupitali smo dubrovačke branitelje koje je njihovo mišljenje o cijelom događaju te podržavaju li postupak Frankovića. 

Frankovićeva izjava izazvala je val reakcija i komentara od stanovništva BiH te su čak neki komentirali kako treba izgraditi zid između Dubrovnika i Trebinja. 

Dubrovački branitelj Braco Elezović kaže kako se apsolutno slaže s gradonačelnikom Matom Frankovićem.

 
– Svi mi jako dobro znamo što se dogodilo 1991. godine. Suludo je što oni uopće traže ikakvu ispriku od nas, a Mato je postupio upravo onako kako bi postupio svaki građanin ovoga Grada. Dakle, u trenutku kad se ispričate možemo pričati o svemu, no do isprike nema nikakvog razgovora. Podršku ima od svih braniteljskih udruga, branitelja, a vjerujem i velike većine Dubrovčana jer ponavljam svi znamo što su nam napravili. 

Također Elezović je komentirao i izjavu BiH novinarke koja je dubrovačkom gradonačelniku odgovorila da smo mi njima radili isto što i oni nama.

– Ne sjećam se da je itko od nas osuđen u Haagu, a njihovih je nekoliko generala osuđeno za ono što su radili po Dubrovniku. 

Zdenko Bulić iz logoraša DNŽ pozdravlja gradonačelnikov nastup.

– Potpuno se slažem s izjavom gospodina gradonačelnika jer doista bez isprike nema nikakve pomisli da bi se nekakvi međugradski, međudržavni odnosi mogli popravljati. Isprika je da pokažu žaljenje za onim što su učinili. Minimum pristojnosti u 21.stoljeću bi trebalo biti jedna razina odgovornosti. Sve drugo do isprike pada u vodu – zaključuje Bulić.

Predsjednik Udruge branitelja Dubrovnika Marko Mujan, ističe kako je Franković zauzeo stav.

– Što se tiče cijele te situacije gradonačelnik je zauzeo stav, ne radi se o nikakvom očitom principu nego je zauzeo stav i taj stav je korektan. Nema se tu nešto posebno iskomentirati. Postoji način, postoji red. Također ima tu jedna bitna stavka koja se odnosi na granični prijelaz. To nije granični prijelaz s Trebinjem, to nije granični prijelaz s Republikom Srpskom, već je to prijelaz s Bosnom i Hercegovinom te općinom Ravno. Prema tome nekakvo pridavanje značenja dogradonačelniku Trebinja te dizanje zida ne dolazi u obzir,  jer ako se bude dizao zid dizat će se gdje je hrvatska vojska stala pri oslobađanju hrvatskog područja odnosno deblokade Dubrovnika, a to je bilo skoro na Popovu polju – bio je jasan Mujan.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *