DUBROVČANI POMOZITE: OMOGUĆIMO SANJI DA SANJA!

332

Svi imamo trenutke kada mislimo kako nema dalje. Imamo osjećaj kako se život pretvorio u zidove koji te stišću, stišću i dalje jednostavno ne možeš. Ono kad potpuno otupiš i ni suza više nemaš. Svi imamo probleme, nekad nam se čine nerješivima. I onda susretneš osobu, poput nje.

Sanja Jakšić je rođena Slavonka, koja je zbog boljeg života i u potrazi za poslom došla na hrvatski jug. Radila je nekada i dva, tri posla kako bi svojoj obitelji priuštila bolji život i standard. Rodila je curicu, potom i prerano rođenog, neurorizičnog dječaka. Prolazila je s njim fizikalne terapije, plaćala privatne fizioterapeute, kako bi djetetu omogućila brži oporavak. Sanjin brak nije opstao, ali je nastavila dalje, raditi i podizati svoju djecu kako je najbolje mogla i znala.

I potom je krajem ožujka ove godine čula zastrašujuću vijest: zloćudni karcinom na grliću maternice, koji se pošao dalje, u limfu. Sanja je trenutno u Zagrebu, na agresivnoj kemoterapiji. Nakon druge kemoterapije izgubila je kosu.

Devetogodišnja curica i šestogodišnji dječak ostali su  Dubrovniku sa tetkom. Preko mobitela je maleni pokušavao zagrliti svoju mamu, koja mu je jako nedostajala. Stigao je mami u Zagreb, da je zagrli uživo, da legne pored nje. Djevojčica se nakon posjete mami vratila u Dubrovnik, kako bi završila ovu školsku godinu.

Sanja Jakšić je u metropoli iznajmila stan, pa plaća podstanarstvo i u Dubrovniku i u Zagrebu. Priča kako kemoterapije dosta dobro podnosi iako su jako intezivne. Ipak, odradila ih je već pet. Nakon toga je čeka 25 kemoradijacija zdjelice.Kupila je i periku, koja joj je izazvala osip.

Rekla nam je i kako je imala neku ušteđevinu, ali se istopila zbog bolesti koja ju je snašla. Sina će voditi na Goljak, kad je već tu, u Zagrebu, da maleni ne bi izgubio na svom oporavku.

Sanja ima 29 godina. U razgovoru nije izrekla nijednu negativnu riječ niti ste mogli osjetiti negativnu emociju.

Kaže kako će biti dobro, kako će u Dubrovniku raditi ponovo čim bude mogla.

Kaže kako su joj sinu ukinuli invalidninu, i uvećani dječji doplatak, iako ima trajno oštećenje, ali će predati dokumentaciju za pomoć i njegu.

„U ovakvim se situacijama, kad si bolestan, život zaustavi za tebe,a zapravo ide dalje. I dalje moraš funkcionirati, raditi sve kao da ti nije ništa. Jer, tko će drugi?“, priča nam Sanja.

Oklijevala je ova divna mlada žena sa izlaskom svoje priče u javnost, ali je vidjela kako trenutno nema drugog rješenja. Ona je bila ta koja je do jučer sudjelovala u humanitarnim akcijama za druge ljude u potrebi.

„Nadam se kako ću uskoro opet ja moći pomagati drugima, čim se izvučem iz ove situacije“, kaže Sanja, koju ste mogli vidjeti kako prošlog ljeta igra nogomet na turniru čiji je prihod išao za udrugu za Down sindrom.

Ova mlada mama treba našu pomoć. Moramo joj svi zajedno dati ruku i onoliko koliko smo u mogućnosti kako bi se izvukla iz ove situacije. Svaka kuna je dobrodošla, kako bi mogla ostati u Zagrebu, plaćati stan u Dubrovniku dok ne radi, zbog svoje bolesti. Bolest ne pita imaš li djecu, jesu li ti djeca zdrava, ima li ti tko pomoći i što ćeš jesti. Bolest je neumoljiva, ali žene poput Sanje Jakšić će je pobijediti s osmijehom na licu. Ona će biti pobjednica, a mi ćemo joj u tome pomoći.

Sanja želi i dalje sanjati lijepe snove. Želi sanjati putovanja, najljepša mjesta, događaje, sanjati o budućnosti svoje djece. Omogućimo Sanji da sanja.

Svi za Sanju!

Broj računa: Sanja Jakšić HR 2424840083235292036

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *