Sanja Jakšić: “U glavi mi samo odzvanja vaša pjesma, da sam mrtva, ustala bih!”

163

Sanja Jakšić je mlada samohrana majka oboljela od zloćudnog karcinoma maternice koji je prešao u limfne čvorove. Odlučila je izaći u javnost sa svojom pričom, koju je objavio Dubrovnik INsider 03.lipnja.

Lavina dobrote krenula je iz Dubrovnika, u kojem Sanja živi već nekoliko godina. Dubrovčani su krenuli odmah uplaćivati novce na Sanjin račun, slali joj poruke podrške, a onda se probudila i cijela Hrvatska. Organizirali su se turniri i izložbe na kojima su se skupljale donacije, ne samo na dubrovačkom Kantafigu, već i u Sanjinoj rodnoj Slavoniji, o njoj su pisali i nacionalni portali.

U državi u kojoj često nema humanosti, čiji je sustav apsurdan za one najnemoćnije među nama, ljudi su ti koji i kada nemaju, odvajaju za onog drugog. Tada smo ponosni među kakvim ljudima živimo.

Sanja se želi zahvaliti svima vama, na svakoj riječi, poruci, pozitivnoj energiji koju joj šaljete svakoga dana. Premda joj nije lako, jer se nalazi na agresivnoj kemoterapiji, odvojena od svoje djevojčice i trenutno u virozi, nakon četiri dana proboravljenih u bolničkom krevetu i na pauzi od svih terapija zbog lošeg stanja, kaže nam: “Dva dana sam povraćala i bila u velikim bolovima. Koraka nisam mogla napraviti bez suza. Boljelo me sve, vene, žile, mišići..ali ova lavina koju ste pokrenule, te emocije… Pokušavala sam sročiti neku zahvalu svima, ali ne ide mi baš. Tako sam oduševljena turnirom i energijom koju ste poslali, u glavi mi odzvanja samo vaša pjesma. Pratila sam sve živo, bila i na video pozivu i zaboravila od uzbuđenja kako nemam kosu, pa se tako javila na video”, smije se Sanja.

” Bio je to nevjerojatan osjećaj, da sam mrtva, ustala bih!”kaže nam ova divna žena koja vodi najveću bitku svog života.

Na Sanjin račun sjelo je 95.111.73 kune! Hvala Dubrovniče, hvala Hrvatska, hvala dobri ljudi,  svemu što ste napravili za Sanju. I omogućili joj da sanja. Neki bolji život, daleko od bolničkih postelja, boli, suza,uz svoju djecu.

Sanja, ti si pobjednica. Uz tebe smo i znamo kako nećeš odustati.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *