Dubrovnik FestiWine Gala večera za mlade stipendiste

244

Već tradicionalno na svakom se Dubrovnik FestiWineu održava Gala večera  s ciljem poticanja edukacije mladih talenata, promocije pobjedničkih vina DFW i  promocije vrhunskih chefova. Time se ujedno obogaćuje i jača eno-gourmet ponuda grada Dubrovnika. Ukupan prihod Gala večere namijenjen je stipendiranju mladih talenata: kuhara i konobara iz Dubrovačko-neretvanske županije pod nazivom »Dubrovnik FestiWine Challenge«.

Ovogodišnji stipendisti Ivana Beran i Dario Baule upravo su u Ljubljani u restoranu Strelec sa chefom Igorom Jagodicem i oni će na 6. DFW Gala večeri asistirati chefovima.

Predstavnice Dubrovnik FestiWinea Tilda Bogdanović i Sibila Grčić u društvu predsjednice Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije Nikoline Farčić posjetile su DFW stipendiste u restoranu Strelec, porazgovarale s njima, kušale specijalitete restoran Strelec i prenose  njihove dojmove, kao i izjavu njihovog mentora chefa Igora Jagodica, koji izražava zadovoljstvo suradnjom s DFW i sa stipenditima za koje ima samo riječi hvale!  

Vrlo mi je drago što sam bio gost ove godine na Dubrovnik FestiWinu  jer je to zaista krasan događaj – odlična organizacija, krasan grad i krasni ljudi. Stipendiranje mladih ljudi u ugostiteljstvu  je odlična stvar, jako važna u na gastronomskoj sceni – jer svi tražimo dobre ljude za rad, svake godine sve je veći problem naći dobre radnike.  Nadam se da su Ivana i Dario naučili nešto kod nas, da će koristiti ovo iskustvo. Nama je vrlo drago što su kod nas.“ – rekao je chef Igor Jagodić iz restorana Strelec u Ljubljani.

I naši stipendisti jako su zadovoljni boravkom u Ljubljani.  „Odlazak u Ljubljanu u restoran Strelec novo je i predivno iskustvo. Restoran Strelec glasi za jedan od najboljih restorana u Ljubljani s najboljim šefom kuhinje. Mali je to restoran koji ima posebnu priču, a najljepšu priču ima hrana u restoranu. U ponudi su  à la carte i degustacijski jelovnici te vinska karta bogatu lokalnim vinima. Hranu je osmislio i prezentirao šef Igor Jagodic. Sva hrana je pripremljena s lokalnim namirnicama, sva jela su tradicionalna slovenska, a u svakom se jelu osjeti nota francuske kuhinje. Velika hvala cijeloj ekipi restorana što su imali strpljenja i što su me pobliže upoznali sa svojom pričom. Ovih mjesec dana je bilo stvarno lijepo i zanimljivo, a najbolje od svega je što sam upoznala divne ljude i nadam se ponovnom susretu.  Također hvala DFW što su me izabrali za stipedistu i omogućili mi ovo novo iskustvo.“ (Ivana Beran)
„Moj dolazak u Ljubljanu je bio s ciljem učenja novih jela i serviranje istih, restoran Sterelec je idealna prilika za to i vrlo sam zahvalan na odabiru za ovu stipendiju. To mi je  jedno od boljih iskustava što se tiče posla i društva, vrlo sam  zadovoljan provođenjem vremena u kuhinji pod vodstvom chefa Igora. Njegova je pristup pun strpljenja jer način rada i serviranja je drukčiji nego kod nas . Zanimljivo je kuhanje tradicionalnih jela i prezentiranje istih, a iako ne govorimo isti jezik, nije bilo većih problema u razumijevanju.  S povratkom u Dubrovnik ću se potruditi da moje stečeno znanje prenesem i u praksi na svom radnom mjestu. Hvala svima na ovoj iznimnoj prilici za učenje! (  Dario Baule. )

Ponosni smo što stipendisti DFW 2018. stječu nova znanja i iskustava koje će primijeniti na svojim radim mjestima u Dubrovniku.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *