Dubrovnik proglašen najboljom destinacijom za kružna putovanja na Istočnom Mediteranu

345

Prema Cruise Critic, najvećem svjetskom online cruise review portalu i portalu za planiranje kružnih putovanja (TripAdvisor’s cruise stranici), Dubrovnik je upravo proglašen najboljom destinacijom za kružna putovanja na Istočnom Mediteranu na drugom do sada organiziranom izboru Cruise Critic Cruisers’ Choice Destination Awards .

“Odabrati plan kružnog putovanja nije jednostavno, posebno zbog sve većeg broja predivnih destinacija dostupnih kružnim putovanjima”, objašnjava Adam Coulter, UK urednik Cruise Critic-a.“Analizirajući iz prve ruke povratne informacije putnika svjetskih destinacija na kružnim putovanjima, omogućuje nam da otkrijemo koje destinacije su najomiljenije, što je pravi dokaz njihove atraktivnosti. Dijeleći ove informacije nadamo se da ćemo inspirirati i voditi putnike ka lakšem izboru plana kružnog putovanja, s kojim će i oni biti oduševljeni.”

Na slijedećem linku možete vidjeti listu nagrađenih destinacija za kružna putovanja za 2017.godinu:https://www.cruisecritic.co.uk/memberreviews/destination-awards/eastern-mediterranean/ 

Tijekom 2017.godine u Dubrovniku se očekuje 577 ticanja i oko 760 tisuća putnika na kružnim putovanjima. To je u odnosu na prošlu godinu 11 posto manje ticanja i oko 9 posto manje putnika. Dnevni broj posjetitelja s kruzera limitiran je na 8 tisuća.

 
Kada se govori o ovom segmentu turizma, te potrošnji gostiju koji dolaze brodovima na kružnim putovanjima u destinaciju, treba imati u vidu i cijeli niz popratnih aktivnosti koje donose prihod lukama, agencijama za izlete, taxi i bus prijevoznicima, turističkim vodičima, ali i svim ostalim turističkim subjektima u destinaciji.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *