(FOTO/VIDEO) STIGLI RUSI: U ZL Dubrovnik stigao prvi ovogodišnji let Aeroflota, priređen svečani doček

518

U Zračnoj luci Dubrovnik jučer predvečer priređen je svečani doček prvog redovnog leta ruskog nacionalnog avioprijevoznika Aeroflot – Russian Airlines na liniji Moskva-Dubrovnik.

Direktor ZL Dubrovnik, Frano Luetić kazao je kako su sretni jer nakon sedam godina imamo direktnu liniju iz Moskve u Dubrovnik i obrnuto.

– Stiglo je 86 putnika te šest članova posade i nadamo se da će svaki novi let biti bolje popunjen. Rusi su vrlo kvalitetni gosti. Epidemiološko stanje je sve bolje, cijepljenje je u tijeku, a i COVID-potvrde. Očekujemo izvrsnu situaciju s gostima u srpnju i kolovozu – kazao je Luetić

Što se tiće najava s engleskog tržišta kazao je kako su Britanci činili oko 30% prometa, a da bi tako trebalo biti i ubuduće.

– Tamo situacija nije najbolja pa se nadamo da bi početkom srpnja četiri zrakoplovne kompanije mogle početi letjeti – rekao je Luetić.

Medijima se obratila i Ana Hrnić, direktorica TZ Grada Dubrovnika, istaknuvši kako je ovo vrlo značajan trenutak u ovim pandemijskim vremenima.

Veseli nas dobra popunjenost leta. Nadamo se da će tako biti i u nadolazećim danima. Inače, u Rusiji je Hrvatska na listi sigurnih destinacija. Vlada veliki interes. Prošlog tjedna smo imali snimanje popularne turističke emisije koja će biti uskoro i prikazana – kazala je Ana Hrnić

Aeroflot je zadnji put 2014. godine letio na redovnoj liniji za Dubrovnik te će ponovno svakodnevno od 1. lipnja 2021. povezivati Moskvu s Dubrovnikom do 30. rujna 2021. Na liniji će se izmjenivati zrakoplovi tipa Airbus A320 kapaciteta 140 sjedala i Airbus A321 kapaciteta 183 sjedala.

Svečani doček i izjave za medije, pogledajte putem naših videozapisa.

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *