FOTO/VIDEO U Pridvorju održana noć sevdalinke

1120

Sevdalinka je 11. kolovoza 2022. u Franjevačkom samostanu Sv. Vlaha u Pridvorju budila samostanske zidine zajedno s raspjevanom platanom ispred Samostana.

Naime, te večeri ad hoc orkestar iz Sarajeva zajedno sa zborom Pontanima pod ravnanjem dirigenta Emira Mejremića održali su noć sevdalinke. Gosti su imali priliku uživati u izvornom izvođenju ove čarobne pjesme sevdalinke koju nažalost mnogi danas komercijaliziraju. Taj dio bosanske duše koji su nam gosti poklonili dotakao je mnogobrojnu publiku u ovom povijesnom Samostanu. Mogle su se čuti ”Ah što ćemo ljubav kriti” te ”Kraj tanana šadrvana” i mnoge druge predivne sevdah pjesme. Cijeli program pomogla je prvakinja bosansko-hercegovačkog glumišta Gordana Boban čitajući stihove renomiranih hrvatskih i bosansko-hercegovačkih pjesnika: fra Ive Kramara, Maka Dizdara, Anđelka Koromana, Luka Paljetka i Alekse Šantića. Aranžmane za sve sevdalinke uradio je Anis Mecavica, a sve pjesme je ispjevao Safet Bučo, jedan od najboljih izvođača sevdalinki u Bosni uz pratnju zbora Pontanima.

U sklopu Kulturnog ljeta u Pridvorju, Pontanima je priredila mali festival glazbe Musique en silance, tako uz večer sevdalinki 12. kolovoza klarinetist Armin Smriko izvest će Koncert solo klarinet, 13. kolovoza Alma Dizdar i Tamara Arsovski izvest će Koncert duo violina, a 14. kolovoza Amina Mujalo izvest će Klavirski recital. Svi koncerti počinju u 21. sat.”, priopćili su organizatori. 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *