(FOTOGALERIJA) Obilježen Dan neovisnosti polaganjem vijenaca na groblju Boninovo

600

Prigodom proslave Dana neovisnosti Republike Hrvatske, u jutarnjim satima na groblju Boninovo položeni su vijenci i zapaljene svijeće u čast svim poginulim braniteljima i stradalim civilima u Domovinskom ratu. 

-Prošlo je već 26 godina otkad smo dobili pravo da budemo slobodni, suvereni i neovisni. To nije prošlo lako i danas smo ovdje zbog onih koji su dali najvažnije od sebe, a to su životi te da nikad ne zaboravimo te trenutke koji su se tad dogodili. Vječna im slava i hvala – kazao je povodom polaganja vijenaca Željko Raguž, gradski vjećnik i predsjednik DUSTRA-e.

-Danas smo ovdje kako bismo obilježili Dan neovisnosti,a  svi se sjećamo listopada 1991., kada je hrvatski sabor donio odluku o raskidu svih državno-pravnih odnosa sa republikama bivše Jugoslavije. Lijepo je da obilježavamo taj dan i naravno da ga slavimo jer to je  zaista jedan poseban dan. Ono zbog čega smo danas ovdje, osim što želimo obilježiti 8.listopada kao Dan neovisnosti, jest i zahvala svim našim braniteljima koji su omogućili da mi ,danas nakon 26 godina, s ponosom možemo reći da imamo svoju državu koju ćemo ostaviti u nasljedstvo našima – kazala je Žaklina Marević, zamjenica župana.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *