(FOTOGALERIJA) Otvoren prvi concept store u Dubrovniku!

1297

Dubrovnik je napokon u staroj gradskoj jezgri dobio prvi concept store and gallery. Poznati hrvatski dizajneri i slikari pronašli su svoje mjesto u Žudioskoj ulici u neposrednoj blizini sinagoge i Straduna.Svečano otvorenje svojom su nazočnošću uveličale mnogobrojne osobe iz javnog i društvenog života.Đurđa Tedeschi, Duško Šibl, Darija Mikulandra, Snježana Mehun i mnogi drugi okupili su se kako bi podržali prvi concept store. Atmosferu je začinio dubrovački violončelist Adrian Ivičević s klasičnom glazbom koja se savršeno uklopila u novootvoreni ambijent predstavljajući most između stoljeća povijesti grada i suvremenih umjetničkih i kreacijskih koncerata.

Autentičan prostor sagrađen od dubrovačkog kamena, volte od cigle, te detalji poput brodske škrinje, mornarskog konopa i ručno izrađenog namještaja od prirodnog drva i paleta, interijer je koji budi emocije ugode, sreće i ljepote. Odličan spoj rustikalnog i modernog naglasio je tradiciju koja se krije u svakom kamenu Dubrovnika. Novo ruho  ovog čarobnog prostoradivno se je uskladilo sa sofisticiranom ponudom concept storea and gallery.

Ivana Omazić, Ivana Barač Katičić, Martina Boimar, Krešimir Stolnik, Olja Ivković, Mamma Mia Art brand sa svojom Vinyl – Wood kolekcijom unikatnih torbi i nakita, Duchess brand, samo su neki od istaknutih hrvatskih dizajnera čiji su radovi u ponudi.

Budući da dubrovački concept store and gallery poštuje tradiciju i kulturu, u svojuje široku lepezu uvrstio i autohtone proizvode iz Dubrovnika i okolice, te originalne suvenire poput porculanskih lutki u konavoskim nošnjama, lutke odjevene u tradicionalni ručni rad, kombinacija pletenja i heklanja od prirodnih eko materijala s morskim motivima, kao i ostalih unikatnih suvenira koji se ne mogu naći na drugim mjestima u Dubrovniku.

Također, u ponudi su i mirisi za prostore i odjeću u profinjenim bočicama. Inspirirani su mirisima Dalmacije; raslinja, cvijeća, voća, drveća, začina, zraka, mora, palača.

Dubrovački kreativci koji su uvelike dali doprinos svojim rukotvorinama dubrovačkog concept storea and gallery su samozatajne ali veoma talentirane, Jelena Klekar, Daniela Nikolić, Ana Kusalo, Ana Zorić, Tamara Sarić i Valentina Kuzman.

Prostor je dodatno oplemenjen slikama i grafikama poznatih umjetnika kao što su Pino Trostman, Viktor Šerbu, Krešimir Nikšić. 

U noći velikih slavlja, mnogobrojnih kulturnih događanja u Dubrovniku i najduže potpune pomrčine Mjeseca u ovom stoljeću, noći koja pripada vladavini odvažnog i velikodušnog horoskopskog znaka Lava golemog srca, kad se na nebu mogao vidjeti iborbeni Mars, punim je sjajem zasjalo novo okupljalište domaćih i svjetskih dizajnera i umjetnika, prvi koncept store u Dubrovniku, postavši nezaobilazno mjesto za sve ljubitelje mode, ljepote, tradicije i umjetnosti.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *