GIZELA BREKALO O HRVATICAMA: Od svega, najviše vole make-up!

2386

U dubrovačkom hotelu Lero su se ovaj vikend održavali tečajevi za vizažiste, ugradnju noktiju, maderoterapiju i ugradnju trepavica u organizaciji Akademije Mayer. Tim povodom razgovarali smo s Gizelom Brekalo, vlasnicom Akademije, koja se bavi održavanjem edukacija za sve vrste kozmetičkih zanimanja i usluga: masera, pedikera, depilacije, šminkanja, ugradnje noktiju, japanskog iscrtavanja obrva, maderoterapije..

– Imamo svoju školu u Zagrebu, tamo se tečajevi održavaju svakodnevno, a par puta godišnje odlazimo i u druge hrvatske gradove i održavamo edukacije prema broju polaznika. 

U Dubrovniku su već drugi put, kaže nam Gizela. Jako su zadovoljni odazivom zainteresiranih polaznica tečajeva.

– Svi završeni tečajevi se upisuju u radnu knjižicu kao dodatna zanimanja i certifikati vrijede u cijeloj Europskoj uniji. Tečajevi traju po potrebi, ali smo u Dubrovniku došli na tri dana, jer nismo mogli toliki broj polaznica drugačije izorganizirati. 

Buduće polaznice ovih tečajeva kontaktiraju Akademiju Mayer na njihovoj web stranici, telefonom ili Facebook stranici.. Nakon prijave na tečaj, moraju osigurati i svoje modele kako bi na njima mogle vježbati i pokazati svoje novostečeno znanje.

Pitali smo Gizelu ima li onih koji ne uspiju položiti tečaj.

– U pravilu polože. Doduše, ima zaista slučajeva gdje jednostavno ne možemo dati svoj potpis i certifikat. U tom slučaju ih pozovemo ponovno ili dođu kod nas u Zagreb. Naravno, taj nastavak tečaja je u tom slučaju besplatan, kada se dodatno educiraju.

Vlasnica Akademije Mayer kaže kako nije problem pratiti rastuće trendove u kozmetičkom svijetu. 

– Baza je uvijek ista, sve je ostalo samo nadograđivanje, postoje različite tehnike. Najbitnije je imati osnovno znanje, a onda ti se lako nadograditi na to.

O čemu Hrvatice najviše vode računa, što im je najvažnije, kojim se kozmetičkim uslugama najviše koriste?

– Definitivno šminkanje! Zasigurno, mi radimo sve, znači od prirodnog i svakodnevnog make-upa do izgleda mladenki, ali mislim da je tu presudan utjecaj medija. U moje doba to nije bilo tako, ali su se vremena promijenila. Danas gotovo sve cure imaju nokte i trepavice, a sa šminkom znaju i pretjerati, pa ne možete vidjeti razliku između djevojke od 17 i žene od 27 godina. Treba naći mjeru.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *