GLAVNI SAVEZNICI KOD VIROZE I GRIPE: Ovih pet namirnica uništit će najopasniju i najvišu temperaturu

3716

Prije nego posegnemo za umjetnim sredstvima za snižavanje temperature u obliku praškova i šumećih tableta, dobro je prisjetiti se boraca protiv visoke temperature koje imamo u vlastitoj kuhinji, a koji se koriste u ove svrhe još od doba naših baka. Uostalom, nekad kad nam je stvarno loše, jednostavno ne možemo pričekati da prorade sva ta čuda koja se otapaju u čaši i treba nam nekoliko boraca protiv temperature odjednom. Zato obavezno posegnite za ovih top pet prirodnih sredstava za skidanje temperature koji će vam itekako dobro doći ako se borite s 38 ili 39 stupnjeva čak. U svakom slučaju, ako prelazite 38, definitivno će vam trebati dodatna pomoć.

Češnjak

Narežite češnjak na listove i onda uzmite po jedan list pa ga cuclajte, odnosno neka vam stoji u ustima bar deset do petnaest minuta, ali nemojte ga nikako gristi. Nakon tog perioda izbacite češnjak iz usta i onda ponovite postupak kroz dan s preostalim listićima češnjaka. Upozoravamo, malo ćete smrdjeti, ali češnjak je pravi prirodni antibiotik tako da ga obavezno morate uzeti u obzir. Inače, na ovaj način ćete se riješiti i temperature i grlobolje jer češnjak na sebe veže sve moguće bakterije i viruse koje su vas zadesile.

 

Oblozi  od octa

Ako nešto skida temperaturu onda su to čarape namočene u ocat. Možete koristiti jabučni ocat, ali ako ga nemate doma nego imate samo alkoholni i taj će poslužiti. Sve što trebate je namočiti neke stare čarape u ocat, obući ih i držati ih dok se ne osuše, što će se dogoditi kroz maksimalno dva sata ako vam je temperatura oko 39 stupnjeva. Slobodno ponavljajte postupak nekoliko puta kroz dan, a ako s ovim ritualom započnete ujutro, do navečer biste si čak mogli skinuti temperaturu s 39 na 38 stupnjeva. Ovakve obloge možete stavljati i na čelo te ruke.

 

Krumpir

Ogulite krumpir, narežite ga na ploškice i onda jednu veću stavite nasred čela te čelo zavežite krpom. Krumpir možete staviti i u čarape pa ih namjestiti tako da prekrivaju tabane. I krumpir je poznati borac protiv temperature, a ako se odlučite na čarape, bilo one s octom ili krumpirom, svakako ih još jednom umotajte u ručnik, a onda pokrijte dekom.

 

Voda

Osim što je dobro piti vodu kada imamo temperaturu jer ona sprječava da dehidriramo te hladi organizam, dobro je i tuširati se vodom i to s mlakom pa postepeno smanjujte temperaturu vode sve dok ne postane blago mlaka.

Masiranje rakijom

Alkohol izvlači temperaturu iz tijela, a što će vam bolje poslužiti nego rakija koju kao i prethodne sastojke sigurno imate kod kuće. Trljajte ju po dlanovima i stopalima.

dnevno.hr

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *