GO SDP-a: Dajemo podršku prodavačima s gruške place!

156

Gradska organizacija SDP-a uputila je priopćenje za medije na temu preseljenja place u Gružu. Prenosimo ga u cijelosti:

Posljednjih nekoliko dana iz medija smo mogli pročitati da Grad Dubrovnik zbog rekonstrukcije place u Gružu namjerava prodavače preseliti na placu u Lapadu.

Dajemo podršku prodavačima koji su odlučili skupljati peticiju za ostanak na području kotara Gruž i njihovom traženju da se prodaja preseli ili u park Luja Šoletića ili na prostor Luke Dubrovnik.

Činjenica je da je poljoprivrednika i malih OPG- a u RH sva manje, troškovi proizvodnje su sve veći i veći i rijetki su oni koji još uvijek opstaju u proizvodnji svih onih proizvoda koji se nalaze na našoj Gruškoj placi.

Opcija koju je grad Dubrovnik ponudio, da svoje proizvode prodavači prodaju na Lapadskoj placi u sebi nosi cijeli niz poteškoća kako za prodavače tako i za kupce njihovih proizvoda:

Ograničen broj prodajnih stolova – (banaka), u blizini se ne možete parkirati, prodavači nemaju gdje iskrcati svoje proizvode, a da to ne izazove dodatne financijske izdatke, dok na placi u Gružu svoj iskrcaj mogli napraviti u 10 minuta tik uz placu. Osim toga da bi sugrađani kupili ribu u Gružu, pa zelen u Lapadu, trebaju izdvojiti puno više vremena.

Isto tako velika većina turista gravitira upravo na području Gruža i prodavači kroz ljetne mjesece ostvaruju značajan prihod, a koji će nepovratno izgubiti odlaskom na prodajno mjesto u Lapadu što bi u konačnici rezultiralo zatvaranjem mnogih malih OPG pa bi nam placa u rujnu mogla izgledati pusto kakav je ugođaj dolaskom i na Stradun gdje je polovina butiga zatvorena.

Ne vidimo razlog zašto Grad Dubrovnik i Luka Dubrovnik mogu na prostoru Luke organizirati razna događanja kao što su sajmovi ili zabave, a na istom području ne mogu privremeno postaviti stolove i omogućiti prodaju našim vrijednim proizvođačima.

SDP Dubrovnik daje punu podršku  prodavačima i svi mi koji smo kupci ovih vrijednih proizvoda svojim potpisom podržati  ćemo ovu inicijativu, a kao stranka apeliramo  još jednom na Grad Dubrovnik, tvrtku Sanitat i sve koji su uključeni da se prodavačima pomogne jer oni su jedni od rijetkih koji rade 365 dana u turističkom gradu i po vjetru, suncu i kiši samo kako bi Dubrovčani i njihovi gosti  imali izbor kupovine domaćih zdravih proizvoda.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *