Saznali smo što se događa s projektom natkrivanja place u Gružu

251

Bivši direktor Sanitata Dubrovnik, Vedran Kunica prije tri mjeseca javnosti je predstavio projekt rekonstrukcije place u Gružu odnosno uređenja i natkrivanja vanjskog dijela ostatka place. Tada je  najavio i raspisivanje natječaja kako bi radovi počeli u listopadu ili studenom ove godine. Međutim došlo je do smjene vlasti, a projekt je pao u zaborav. 

Danas iz gradske uprave tvrde ‘kada je u pitanju projekt rekonstrukcije place u Gružu, treba naglasiti da je sada već bivša uprava 9.6.2017. godine obustavila postupak javne nabave zbog nedostatka potrebne dokumentacije, primjerice suglasnosti Ministarstva kulture.’

Iz Grada navode kako će se projekt rekonstrukcije place u Gružu realizirati onog trenutka kada se riješi problem parkinga, budući kako je navedenim projektom predviđeno samo šest parkirnih mjesta za pretovar, a niti jedno parkirno mjesto za korisnike tržnice.

– Mišljenja smo da prvi korak za tako skupu investiciju treba biti izrada nove prometne studije za taj dio Gruža, budući je prije sadašnjeg prometnog rješenja koje je uveo bivši gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić na potezu od Hotela Petke do tržnice u Gružu bilo 128 parkirališnih mjesta, a danas ih je samo 28 – odgovorili su iz Grada dodavši kako je predviđena vrijednost projekta 10 milijuna kuna.

Na pitanje kako trenutno posluje tvrtka Sanitat iz Grada su samo kratko odgovorili –  zadovoljavajuće!

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *