Grad Dubrovnik poziva na prvo izdanje ”Diskorsa o Gradu”

475

Grad Dubrovnik u ponedjeljak 1. travnja 2019. poziva sve zaintereseirane u čitaonicu Državnog arhiva u Sponzi, u 13 sati, na prvo izdanje „Diskorsa o Gradu“. Riječ je o projektu kroz kojeg će se u seriji razgovora s poznavateljima i prijateljima Grada iz Hrvatske i svijeta pokušati dati doprinos originalnom promišljanju dubrovačke budućnosti i novim idejama o pitanjima koja zaokupljaju grad.

Kroz prizmu povijesti dat će se pogled na budućnost i govoriti o mogućim rješenjima za probleme poput prometa, modernog turizma, managementa u kulturi, potpore mladima i slično. „Diskorsi o Gradu“ otvaraju teme o kojima nam se čini da znamo sve, a često zapravo ne znamo puno. Tragajući za kvalitetnim odgovorima krećemo od dubrovačke bogate prošlosti tražeći inspiraciiu za nova promišljanja.

U Sponzi, u čitaonici Državnog arhiva Dubrovnik, 1. travnja gost „Diskorsa o Gradu“ je povjesničar, novinar, publicist Robin Harris, autor brojnih knjiga među kojima posebno mjesto zauzima “Povijest Dubrovnika”.

Robin Harris doktorirao je suvremenu povijest na Oxfordu, bio je posebni savjetnik britanske vlade, ali i osobni savjetnik premijerke Margaret Thatcher. Na „Diskorsima o Gradu“ govorit će o političkom, gospodarskom i društvenom životu nekadašnjeg Dubrovnika, a uz njega sudjelovat će i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, dubrovački povjesničari i studenti povijesti.

Događanje je otvoreno za javnost.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *