Grad Dubrovnik započeo postupak otkupa zemljišta za izgradnju ceste Most-Osojnik

176

Upravni odjel za gospodarenje gradskom imovinom Grada Dubrovnika objavio je dva oglasa kojim se pozivaju vlasnici zemljišta u obuhvatu buduće ceste od mosta dr. Franja Tuđmana do ceste za Osojnik na sklapanje nagodbi, odnosno kupoprodajnih ugovora radi sporazumnog rješavanja pitanja stjecanja prava vlasništva na dijelovima predmetnih nekretnina.

Sukladno Zakonu o izvlaštenju i određivanju naknade poziv na sklapanje nagodbi upućen je vlasnicima nekretnina u obuhvatu navedenog zahvata, a koji se odnose na dvije katastarske općine: Petrovo selo i Zaton.

Ovim korakom ispunjen je još jedan formalno-pravi uvjet koji vodi ka skorom početku radova na ovom kapitalnom projektu. Naime, postupak javne nabave je uspješno okončan te se uskoro očekuje odabir izvođača radova. Rok završetka čitavog projekta je 18 mjeseci od dana uvođenja odabranog izvođača u posao.

Inače, za realizaciju ovog višeznačnog projekta Grad Dubrovnik u proračunu za 2018. godinu nosi sredstva u iznosu 33,5 milijuna kuna te dodatnih 6 milijuna kuna za usklađivanje imovinsko-pravnih odnosa.

Podsjetimo, projekt Most dr. Franja Tuđmana – Osojnik jedna je od najvažnijih investicija u prometnu infrastrukturu Grada Dubrovnika, a za koju je građevinska dozvola izdana 28. veljače. Izgradnja navedene ceste nije važna samo u komunikacijskom smislu jer se povezivanjem Mosta dr. Franja Tuđmana s Osojnikom i Pobrežjem stvaraju prvi preduvjeti za širenje stambene zone Grada Dubrovnika na ta prigradska područja. Projekt je značajan i zato što otvara mogućnosti za povezivanje Grada alternativnim koridorom prema Gornjim selima te dalje prema Primorju.

Sve pojedinosti o postupku izvlaštenja dostupne su ovdje i ovdje, a za dodatna pitanja građani se mogu obratiti Upravnom odjel za gospodarenje gradskom imovinom Grada Dubrovnika na naznačene kontakte. Investiciju pak vodi gradski Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima. 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *