GRAD O PARKU U ČOKOLINU: Komunalni redari ne mogu odgovarati za postupke neodgovornih pojedinaca!

237

Iz gradske uprave stigao je odgovor na molbu roditelja iz Čokolina, koji su se obratili našoj redakciji, a što možete pročitati ovdje. Prenosimo njihovo očitovanje u cijelosti:

Čistoća Dubrovnik sukladno godišnjem planu provodi čišćenje svih parkovnih površina na području Grada Dubrovnika. Park u Čokolinu održava se dva puta dnevno i to u prijepodnevnim satima (pražnjenje košarica za otpatke i pometanje) te poslijepodne (pražnjenje košarica). 

Što se tiče stabala u parku, nije predviđena nikakva sječa niti njihovo uklanjanje. Boja na njima nije nanesena od strane nadležnih tijela – Vrtlara Dubrovnik i Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu. 

Dječje sprave i druga oprema se redovito održava, odnosno provode se popravci neispravnih sprava, o čemu skrbi UO za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu. 

Na području parka postavljene su dvije table, jedna s pravilima ponašanja u parku, a druga s pravilima ponašanja na dječjem igralištu. Park je u prošlosti napravljen tako da je unutar parka dječje igralište (psi mogu na povodcu hodati po parku, ali ne mogu po dječjem igralištu) te su zato i postavljene dvije table. 

Navedeni park obilaze i komunalni redari. Nažalost, komunalni redari ne mogu 24 sata na dan biti prisutni i odgovarati za postupke neodgovornih pojedinaca koji se (najviše) navečer okupljaju u parku, iza sebe ostavljaju različiti otpad te lome opremu u parku, uključujući javnu rasvjetu i opremu za video nadzor. Neodgovorni pojedinci u kante znaju odložiti i kućni otpad odnosno bacati opuške na tlo umjesto u za to predviđeno mjesto na kantama za otpatke. 

Grad Dubrovnik svakako u bližoj budućnosti (ovisno o vanjskim faktorima poput korona krize te dostupnim sredstvima) planira funkcionalnu rekonstrukciju navedenog parka..

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *