Grad objavio javni poziv za kupnju zemljišta za napuštene dubrovačke životinje

256

Prije dvadeset dana Dubrovnik INsider je objavio gradonačelnikov plan rješavanja problema za napuštene dubrovačke životinje.Tako nas je Franković obavijestio kako će nakon usvajanja rebalansa proračuna u suradnji s resornim ministarstvom raspisati natječaj za odabir zemljišta.

Objavljen je tako danas javni poziv Grada Dubrovnika za iskazivanjem interesa za prodaju nekretnina, a kao predmet javnog poziva navodi se kupnja zemljišta građevinske namjene okvirne površine 4000 m2 za smještaj 300 pasa i 50 mačaka. U pozivu je navedeno i da lokacija mora omogućiti smještaj građevine minimalne tlocrtne površine 1000 m2, kao i ograđenih prostora minimalne površine 900 m2, te minimalno 10 parkirnih mjesta za zaposlenike, službeno vozilo i posjetitelje. Isto tako, lokacija mora omogućiti smještaj objekta 500 m udaljenosti od naseljenog mjesta, a prednost imaju vizualno i zvučno izolirane lokacije, izvan područja ugroženih poplavama, te u blizini izvora pitke vode. Rok za dostavu ponude je 30 dana.

Ukoliko se nađe odgovarajuća lokacija, tada se kreće s projektiranjem azila, a nakon izrade projektne dokumentacije i sa izgradnjom. Dubrovački gradonačelnik je izjavio kako će se poštovati svi zakonski rokovi ovih aktivnosti.

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *