Gradonačelnik Franković i župan Dobroslavić uputili čestitke povodom Dana neovisnosti

304

Čestitiku povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske uputio je dubrovački gradonačelnik Mato Franković, tekst čestitke prenosimo u cijelosti:

Drage Dubrovkinje i Dubrovčani,

Prije 26 godina donesena je povijesna odluka Sabora Republike Hrvatske kojom smo postali samostalna i suverena država.
Obilježavajući Dan neovisnosti sjećamo se dugog i krvavog puta kojeg smo morali prijeći u ostvarenju stoljetnog sna hrvatskog naroda o samostalnoj, slobodnoj i demokratskoj državi.
Ne zaboravimo i da ovog listopada obilježavamo 25. obljetnicu vojno redarstvene operacije “Oslobađanje juga Hrvatske”. Stoga, s posebnim pijetetom prisjetimo se danas svih naših branitelja, svih stradalih civila, i ne zaboravimo najveću žrtvu koju su podnijeli oni i njihove obitelji.
Zahvaljujući njihovoj žrtvi i žrtvi svih naših domoljuba i junaka mi danas živimo, rastemo i radimo u slobodnoj i demokratskoj Republici Hrvatskoj koja je u 26 godina izrasla u uvaženu članicu međunarodnih organizacija i institucija.
Drage sugrađanke i sugrađani, u ime djelatnika Grada Dubrovnika i svoje osobno upućujem Vam iskrene čestitke u povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske!

Gradonačelnik Mato Franković’

 

Također i župan Nikola Dobroslavić je uputio čestitku povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske, te tekst čestitke prenosimo u cijelosti:

 „Cijenjene sugrađanke i sugrađani,

Stoljetni san naraštaja hrvatskoga naroda o samostalnoj i suverenoj državi ostvaren je 8. listopada 1991., kada je Hrvatski sabor donio povijesnu Odluku o raskidu državno-pravne sveze s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ.
Danas, dvadeset i šest godina kasnije, s pijetetom i zahvalnošću se prisjećamo svih onih koji su pridonijeli izgradnji moderne, suverene i stabilne države. Posebnu zahvalnost, koja nas obvezuje na izgradnju moderne i europske Hrvatske, dugujemo onima koji su za Domovinu položili ono najvrednije – svoje živote! Sjećanje na Domovinski rat, to najteže razdoblje naše mlade države, obvezuje nas da neovisnu i suverenu državu, u čije su temelje utkane vrijednosti domoljublja, demokracije, vladavine prava, socijalne sigurnosti i međusobnog uvažavanja, nastavimo tako i graditi.
Kao punopravna članica Europske unije, Republika Hrvatska je i na međunarodnoj sceni zauzela mjesto koje joj pripada, aktivan je sudionik međunarodne politike, gradimo stabilne odnose i uspješno štitimo nacionalne interese.
U kratkoj povijesti naše državnosti izgradili smo puno; u uvjerenju da ćemo i u budućnosti zajedno nastaviti uspješno raditi na dobrobit naše županije i Domovine čestitam vam Dan neovisnosti Republike Hrvatske!

S poštovanjem,

ŽUPAN
Nikola Dobroslavić“

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *