Gradonačelnik Franković u Mostaru na sastanku o pograničnoj suradnji

279

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je u subotu u Mostaru u radu drugog koordinacijskog sastanka predstavnika lokalnih i regionalnih vlasti graničnih područja Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Sastanku održanom u Gradskoj vijećnici Grada Mostara u ulozi domaćina prisustvovali su predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan i načelnik Općine Župa Dubrovačka Silvio Nardelli s hrvatske strane te načelnici općina Ravno, Neum, Čapljina i Stolac Čitluk, redom Andrija Šimunović, Živko Matuško, Smiljan Vidić  Stjepan Bošković i Marin Radišić, ali i drugi sudionici.

U hrvatskom izaslanstvu bilu su i saborski zastupnik Branko Bačić te direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Razgovaralo se o dosadašnjoj suradnji te konkretno o pitanjima sustava vodoopskrbe i odvodnje pograničnih mjesta, poglavito područja Ivanice i Metkovića, ali i o prometnoj povezanosti, unapređenju infrastrukture graničnih prijelaza i otvaranju malograničnih prijelaza radi lakše komunikacije pograničnog stanovništva te o IPA prekograničnim projektima.

Sastanak je osobito značajan za Općinu Ravno jer su između ostalih pitanja dogovorena rješenja za pitanje vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda s Ivanice, što je projekt od strateškog značaja i za Dubrovnik zbog zaštite izvorišta Omble.

Koordinacijski sastanci ove prirode priređivat će se redovito, a idući se očekuje već za kroz  mjeseca.

Nakon održanog sastanka, članovi izaslanstava posjetili su Studentski dom „Dompes“, Mostarski zvonik mira, te stari grad Mostar.
 
 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *