Iva Funtek i Ella Dvornik: “Pomozite Luci, djevojčici koja boluje od raka pluća i srčane ovojnice!”

139

Ovo je priča o Luci, četrnaestogodišnjoj curici koja boluje od raka pluća i srčane ovojnice koji je metastazirao u njezinom malom krhkom tijelu. 

Luca boluje od mezotelioma pleure već dvije godine. Nakon četiri ciklusa kemoterapije odlučeno je napraviti operaciju u kojoj je djevojčica ostala bez lijevog plućnog krila i srčane ovojnice. Nakon operacije uslijedila su dva ciklusa kemoterapije. Stanje se malo popravilo, pa je nakon toga ct pokazao povrat bolesti. Potom slijede dva nova ciklusa, ali nema pomaka na bolje, dapače, nalazi su još gori. 

U dogovoru s hrvatskim i američkim liječnicima, roditelji se odlučuju na sljedeći korak, a to je imunoterapija koju će Luca primati na Rebru. U slučaju da ta terapija ne bude učinkovita obitelj mora u kratkom vremenu odvesti curicu u SAD, gdje se nude nove mogućnosti liječenja. Smještaj za obitelj Šeneta bi bio besplatan, kao i liječenje za djevojčicu, ali troškove života, naravno, moraju snositi sami. 

Luca je prvo dijete u Hrvatskoj koje boluje od ovakve vrste bolesti. Klinika u Americi “Nacional Cancer Institute Maryland SAD” preporučuje roditeljima da se počnu pripremati za put, za svaki slučaj. Zaklada Nora Šitum je već ponudila pomoć u slučaju nastanka dodatnih troškova liječenja u slučaju komplikacija.

Akciju za pomoć Luci Šeneti potaknule su Iva Funtek i Ella Dvornik, a ukoliko i vi želite pomoći ovoj obitelji, možete to učiniti uplatom na račun: LUCA ŠENETA (opunomoćenik Franka Šeneta), IBAN: HR 4424070003105006606 OTP banka, za uplate iz inozemstva SWIFT: OTPVHR2X IBAN:4424070003105006606

Šibenik je već u ovoj akciji pokazao veliko srce, pa su neki šibenski frizerski saloni i saloni za uljepšavanje odrekli svoje zarade u Lucinu korist.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *