IVO I IVANA KRALJ: Skandalozno je blatiti župnika koji tako predano i s istinskim poslanjem radi svoj posao

3813

Prije nekoliko dana na naš redakcijski mail stiglo je otvoreno pismo koje smo objavili u cijelosti pod naslovom “ŽUPA PRESVETOGA SPASITELJA: Uspomenice, fotografije i DVD s krizme i pričesti, sve će završiti u kanti za smeće”.

Reagiranje na tekst, koji potpisuju Ivo i Ivana Kralj, župljani župe Presvetog spasitelja prenosimo također u cijelosti:

Mještani Mokošice, koji su to mještani Mokošice, neka se potpišu imenom i prezimenom, jer mi koji smo također iz Mokošice ne želimo da nas se dovodi u vezu sa mišljenjem nekolicine stanovnika Mokošice. Ne dijelimo mišljenje istih i smatramo da je upravo skandalozno na ovaj način blatiti svoga župnika o kojem očito ne znaju mnogo.

Mogli su Vam se obratiti i tražiti objavu kada je na župnikovu inicijativu ustrojen i počeo djelovati župni caritas; kada su održavane duhovne obnove, koje su bile toliko posjećene da je crkva bila premala da primi toliko vjernika; kada je župnik organizirao molitve za bolesne; kada svaki prvi petak u mjeseci, odnedavno i svaki utorak održava klanjanja; kada je okupio zbor župljana Mokošice koji svaku nedjelju uveličava misno slavlje; kada je organizirao druženja, jako lijepo posjećena, nakon misa zornica; kada je organizirao koncerte; organizirao hodočašća, obnovio starozavjetnu procesiju na Petrovo selo i tako dalje i tako dalje…..

Malo koji župnik toliko predano i s istinskim poslanjem radi svoj „posao“ župnika kao što to radi don Ivica Pervan. Trudi se animirati djecu i mlade i zadržati ih aktivnima u župnim aktivnostima i na misama i nakon podjele sakramenata. Međutim mnogi ne shvaćaju bit sakramenata, bitno je samo to odraditi jer je to tako uobičajeno među nama. I onda se župnika proziva, jer je očito u očaju, onako iskreno očinski, rekao i napisao da će sve uspomene sa podjele sakramenta baciti u kantu za smeće. I nimalo mu ne zamjeramo, jer što bi župnik trebao, čuvati nečije tuđe uspomene. Pa nije krizma radi njega nego radi krizmanika. I ako je istima stalo do sv. sakramenta došli bi i preuzeli svoje uspomene. I kako bi svećenik trebao govoriti, a da ga se čuje!?

Smatramo da nije primjereno da jedan portal ovakvim temama puni svoje sadržaje i to bez da se čulo ostale župljane župe Presvetoga Spasitelja. Na istoj oglasnoj ploči imate i raspored nedjeljnih sv. Misa, na kojima se može čuti mišljenje većine!

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *