Izložba radova Korčulanina Alekseja Minakova u Znanstvenoj knjižnici

271

Izložba radova korčulanskog umjetnika Alekseja Minakova pod naslovom ”Povratak u budućnost” otvorit će se u srijedu, 11. prosinca 2019., na trećem katu Znanstvene knjižnice u 17 sati.

Minakovi radovi nastajali su u razdoblju od 30-ak godina, a izložit će se oni na crtežu i papiru rađeni tehnikama starih majstora poput grafitne olovke, srebrenke, tinte, sangvine krede i ugljena. Motivi koji su oslikani su ljudske figure, aktovi, portreti i pejzaži.

Izložba će biti otvorena do 22. prosinca 2019.

Aleksej Nikiforović Minakov (6. siječnja 1941.) rođen je u Korčuli. Majka mu je Korčulanka, otac Rus. Na Odjelu za zidno slikarstvo Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna u Zagrebu diplomirao je 1961., a 1966. godine i na Akademiji likovne umjetnosti u Zagrebu. Od 1976. do 1981. vraća se u Korčulu gdje radi kao profesor likovnog odgoja i povijesti umjetnosti. U Parizu od 1981. proučava stare majstore i njihov način slikavanja i pripreme sredstava: kuhanje ulja, trljanje boja, pravljenje kistova, papira i pastela. Predavao je izradu ručno rađenog papira na fakultetu Paris VIII St. Denis, a 1992. dodijeljena mu je slikarska radionica u Parizu gdje i danas živi i radi.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *