Iznervirali se zbog toplesa na Mandraču: Neka se kupa gola, ali ne među djecom

5174

-Razumijem sve, ali elementarnu nepristojnost nikako! Nisam nikakva moralna vertikala, ali smatram ovo neukusnim., kazala je naša sugrađanka koja se prije nekoliko dana kupala na Mandraču.

Ono što ju je iznerviralo bila je jedna mlada turistica koja se kupala u toplesu.

-Neka se kupa gola, što se mene tiče, ali na za to primjerenom mjestu. Ne među djecom koja se igraju u pijesku, metar dva od nje.

Čitateljica nam kaže kako su i drugi na plaži negodovali, a pojedini roditelji zamolili su djevojku da se obuče, zbog djece u blizini. Na to im je djevojka odgovorila da joj ne pada na pamet i savjetovala im da djecu od malena uče onome što je prirodno.

Prisjetimo se, osamdesetih je primjerice kupanje u toplesu na gradskim plažama bilo uobičajen prizor. Danas je to rijetko vidjeti. Pitali smo PU Dubrovačko-neretvansku je li postoji zakonska regulativa koja to zabranjuje.

-Vezano za dostavljeni upit, obavještavamo Vas da se u konkretnom slučaju može raditi o prekršaju iz čl. 14 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (vrijeđanje ili omalovažanje moralnih osjećaja građana). Radnja prekršaja u pravilu predstavlja ponašanje koje znatnije odstupa od stavova sredine gdje se radnja odvija, a kojima se vrijeđa osjećaj stida. Također, napominjem da se neće raditi o prekršaju, ako se vrijeđanje odnosi na moralne osjećaje građana koji imaju strože zahtjeve moralnosti.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *