Jadran Barač: Laž je glavno oruđe HDZ-a

262

 

Umjesto unapređenja oborinske odvodnje, HDZ-ovom odlukom Dubrovnik je ponovno dobio samo hrpu laži. Najprije su tehnički ispravan amandman SDP-a proglasili neispravnim, da bi nakon toga glasovanjem o istom potvrdili njegovu ispravnost. Ujedno su sadržaj našeg amandmana HDZ-ovi članovi pogrešno interpretirali i predložene investicije predstavili kao redovito održavanje sustava.

Činjenice su da se amandmanom predlagala izrada projektne dokumentacije i ishodovanje dozvola za projekte koji se tiču investicija u infrastrukturu sustava oborinske odvodnje, a prema Ugovoru o održavanju sustava odvodnje atmosferskih voda na području Grada, između Grada Dubrovnika i Vodovoda, takva ulaganja nisu obveza Vodovoda već su dužnost Grada. Naime, Vodovod je odgovoran za održavanje sustava, ali ne i za razvoj.

Osim toga, stavka amandmana se odnosila i na iskop morskog dna na lokaciji u Gruškom zaljevu što također ne ulazi u troškovnik koji je sastavni dio godišnjeg Ugovora između Grada Dubrovnika i Vodovoda.

Dakle, SDP-ov amandman povezan s ulaganjima u infrastrukturu oborinske odvodnje, koja je jedan od gorućih problema grada, odbili su – iznošenjem laži.

U nastavku sjednice, prilikom rasprave o prijedlogu izmjena i dopuna Plana korištenja javnih površina u povijesnoj jezgri ukazali smo na još jednu obmanu vladajućih. Podsjetili smo HDZ-ove vijećnike kako su prije kupovine prostora Zagrebačke banke na Gundulićevoj poljani (za oko deset milijuna kuna), tvrdili da neće dozvoliti postavljanje stolova i stolica ispred spomenutog prostora, a sve s ciljem smanjenja broja stolova i stolica u povijesnoj gradskoj jezgri. Realnost je drukčija. Na prostoru ispred banke danas su stolovi i stolice jednog ugostiteljskog objekta.

Osvrćući se na navedene činjenice izjavio sam kako su vladajući izrekli laž, a laž je prema definicija “svjesno izrečena neistina ili obmana s namjerom da se nekoga zavara ili dovede u zabludu”. To je pobudilo veliku reakciju gospode Marka Potrebice i Mata Frankovića pa su se uhvatili mog zapošljavanja u Vodovodu Dubrovnik i spomjanja mog oca, bivših članova uprave, izbornih anketa, kriterija uspješnosti u politici i slično. To je već uobičajeni politički folklor HDZ-a u nedostatku argumenata u raspravi.

Zbog čega je imenica “laž” postala tolika velika uvreda za političare HDZ-a? Osim toga, mene je gdin. Potrebica proglasio jučer kriminalcem jer sam se kandidirao na kotarskim izborima, a privremeno živim u kao podstanar sa svojom obitelji u drugom gradskom kotaru, pa se nisam uvrijedio. Nažalost jučerašnja sjednica ponovo nije bila konstruktivna, a kakva bi i bila kad Marko Potrebica govori o uhljebljivanju, a Mato Franković o obrazovanju.

Predsjednik GO SDP-a Dubrovnik                    

                Jadran Barač

.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *