Kalamotezi u strahu da će ipak ostati bez ambulante, ali iz Grada stižu dobre vijesti

848

Kontaktirali su nas stanovnici Elafita i kazali kako prema njihovim saznanjima, uskoro ipak neće biti ambulante na Kalamoti. 

– Doktorica je prebačena u ambulantu u Mokošici, a živi na Kalamoti. Kako smo doznali, u drugoj smjeni bit će na raspolaganju Kalamotezima, ali samo do kraja godine! Ljudi su poludjeli, jer su iz Grada nedavno stigle druge informacije, kako će ambulanta na Kalamoti nastaviti s uobičajenim radom.

Dom zdravlja Dubrovnik je od Grada Dubrovnika dobio obavijest da više nije u mogućnosti financirati navedenu ordinaciju. Slijedom navedenog, Dom zdravlja je doktoricu zaposlio u ugovorenoj ordinaciji u Mokošici. Kako će doktorica i dalje živjeti na Kalamoti, Dom zdravlja će joj do 31. prosinca 2020. plaćati tzv “pripremu” u njeno slobodno vrijeme, tj. izvan njenog radnog vremena u Mokošici, potvrdio je ravnatelj Doma zdravlja, Branko Bazdan.

Povodom ovih izjava, pitali smo za pojašnjenje i Grad Dubrovnik.

U suradnji s Domom zdravlja Dubrovnik dogovoreno je kako će liječnica, koja je do sada radila u turističkoj ambulanti na otoku Kalamoti, preuzeti ambulantu u Mokošici, a s obzirom da će nastaviti živjeti na Kalamoti bit će na usluzi stanovnicima Kalamote, u suprotnoj smjeni od one u Mokošici. Navedena liječnica do sada nije mogla izdavati recepte i uputnice stanovnicima Kalamote već je to funkcioniralo preko liječnika na Lopudu, a od sada će isto moći raditi s obzirom da je preuzela ambulantu u Mokošici.

Ovim su Dom zdravlja Dubrovnik i Grad Dubrovnik zadržali liječnicu na Kalamoti i istovremeno osigurali pružanje zdravstvene usluge u Mokošici, kazali su iz Grada Dubrovnika.

Kako nam nije bilo jasno što će se događati nakon 31. prosinca i tko će plaćati daljnju zdravstvenu uslugu, pitali smo za pojašnjenje dubrovačkog gradonačelnika, Mata Frankovića.

– Ostat će sve kako je i bilo. Točna je informacija koju ste dobili od g. Bazdana, jer Grad i Dom zdravlja imaju potpisan ugovor do kraja godine. Međutim i dalje ćemo, od siječnja financirati pripremu liječnice na Kalamoti.

 

– 

 

 
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *