„Karneval životinja“ u nedjelju u Kabogi

173

Besplatni koncert za djecu Karneval životinja koji je ovog ljeta izveden u okviru programa 69. Dubrovačkih ljetnih igara i bio praćen velikim interesom publike svih generacija, održat će se ponovno u suradnji sa zakladom Caboga Stiftung, i to u nedjelju, 30. rujna te 25. studenoga u ljetnikovcu Bunić Kaboga s početkom u 18 sati.

Uz dubrovačke glazbenike koji izvode ovo popularno Saint-Saënsovo djelo, u ulozi pripovjedačice je dramska umjetnica Srđana Šimunović. Karneval životinja najpoznatije je glazbeno djelo koje nalazi put do publike djece diljem svijeta. Skladatelj ovoga djela, Francuz Camille Saint-Saëns rođen je prije gotovo 200 godina u Parizu i jedan je od umjetnika koji su poznati kao „čudo od djeteta“. Kao odrastao i cijenjen skladatelj, dok je s prijateljima boravio na odmoru u Austriji, odlučio se znalački našaliti u zoološkoj fantaziji pod naslovom Karneval životinja. Kroz različite dijelove ove deskriptivne skladbe pune humora i satire, uspio je glazbeno komentirati kolege skladatelje, svoja vlastita djela pa i glazbene kritičare (u stavku posvećenome životinjama s dugim ušima). Svaki od 14 stavaka Karnevala životinja posvećen je jednoj životinji ili skupini životinja i gotovo svi dijelovi kriju citate ili glazbene osvrte na druga poznata glazbena djela.

Besplatne ulaznice za izvedbu u nedjelju, 30. rujna, preuzimaju se u Festivalskoj palači od 9 do 12 sati. Osiguran je i besplatan prijevoz autobusom koji s Pila polazi u 17.30 sati i staje na stanici u Vukovarskoj ulici. 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *