Uz veliki interes publike „Karneval životinja“ izveden u ljetnikovcu Bunić Kaboga

289

Besplatan koncert za djecu Karneval životinja održan je u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara i uz potporu zaklade Caboga Stiftung jučer, 30. rujna u ljetnikovcu Bunić Kaboga. Iduća je izvedba planirana 25. studenog.

Ovaj program prvi je put izveden ovo ljeto u sklopu programa razvoja publike Ključevi od grada na 69. Igrama, a pratio ga je veliki interes festivalske publike svih generacija pa je tako koncert, iako planiran u Sponzi, održan u atriju Kneževa dvora. I sada se tražilo mjesto više, a besplatne ulaznice preuzete su u jednom danu potvrđujući univerzalnu popularnost ove zoološke fantazije francuskog skladatelja Camilla Saint-Saënsa koja lako nalazi put do srca djece (i odraslih) diljem svijeta.

Dubrovački glazbenici koji su u nedjelju u Kabogi, praćeni velikim aplauzom, izveli skladbu su: pijanisti Marija Grazio i Alberto Frka, violinistice Đana Kahriman i Iva Vukić, violistica Lidija Martinović, čelistica Mihaela Čuljak, kontrabasist Denis Ajduković, klarinetist Stijepo Medo, flautistica Đive Franetović Kušelj te Karmen Pervitić na udaraljkama, dok je u ulozi pripovjedačice Keke papagalice bila dramska umjetnica Srđana Šimunović.

Besplatne ulaznice za iduću izvedbu Karnevala životinja u ljetnikovcu Bunić Kaboga koja će se održati u nedjelju 25. studenog ponovno će se u tjednu izvedbe moći preuzeti u Festivalskoj palači, a bit će osiguran i besplatan prijevoz autobusom. 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *