Krađa goriva postala je sve češća praksa: Vozači dođu na benzinsku, natoče i pobjegnu

776

Tijekom proteklih desetak dana riječka policija je zaprimila deset prijava o krađi goriva. Na Čavlima je nepoznati počinitelj provalio u teretno vozilo marke ”Iveco”, riječkih registracijskih oznaka i u vlasništvu tvrtke sa sjedištem u Omišlju, iz kojega je otuđio oko 350 litara goriva i akumulator, a iz radnog stroja – bagera je otuđeno 150 litara goriva. Počinjenim kaznenim dijelom tvrtka iz Omišlja oštećena je za najmanje 8.000 kuna.

Osim toga, evidentirano je devet slučajeva neplaćanja natočenog goriva u jedno teretno i osam osobnih vozila na benzinskim postajama na području Čavli, Kukuljanova, Opatije, Malinske, Crikvenice, Ravne Gore, Rijeke i Opatije. Ovim kaznenim djelima krađe oštećene su tri tvrtke sa sjedištem u Kastvu, Kukuljanovu i Zagrebu. Sveukupno je otuđeno je oko 255 l goriva, a materijalna šteta procijenjuje se na oko 3.200 kuna, priopćila je policija.

Policija poziva građane ukoliko svjedoče počinjenju krađe goriva ili bijegu s benzinskih postaja bez plaćanja da odmah dojave policiji na broj 192 ili anonimno putem aplikacije e-policija.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *