KRSTIČEVIĆ: Djeca Turističke i ugostiteljske škole žrtve su nesposobnosti i bezidejnosti župana Dobroslavića!

534

Županijski SDP koji potpisuje predsjednik Mišo Krstičević, poslao je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Administracija javnih sustava današnjice je nažalost sinonim za nesnalaženje i neproduktivnost, uz iznimke onih sustava kojima upravljaju ili su nekad upravljali motivirani i sposobni pojedinici.

Nesnalaženje, gubitak motiva i samoorijentiranost župana Dobroslavića i gotovo svakog dijela administracije koji se naslanja na njegovo upravljanje prije par dana je producirala rješenje koje će imati negativne posljedice na obitelji i učenike koji pohađaju Turističku i ugostiteljsku školu Dubrovnik (TUŠ).

U koordinaciji Dobroslavića i TUŠ-a odlučeno je prostorno izmjestiti 500 učenika u Župu dubrovačku dok radovi na objektu TUŠ-a ne budu završeni. 

Rezultati takve odluke su sljedeći: značajno veća financijska izdavanja za prijevoz učenika, znatno veći gubitak vremena u prijevozu tih istih učenika i nemogućnost paralelnog pohađanja gotovo svih vannastavnih aktivnosti.

Od ranije su poznati problemi organizacije, isplativosti i dostupnosti autobusnih linija za prijevoz učenika. Od ranije su poznati odnosi i potraživanja između Županije i Sveučilišta u Dubrovniku, te da se nastava može organizirati u prostorima Sveučilišta.

Župan Dobroslavić treba napraviti sve da se nastava za ove učenike organizira na području grada Dubrovnika. 

Iako su nesposobnost i inertnost župana Dobroslavića prepoznatljiva obilježja njegovog rada, nadamo se da je ostatak administracije sposoban organizirati dva koordinacijska sastanka i promijeniti ovu štetnu odluku.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *