
Za tople dane koji slijede, dobro će doći i osvježavajući limoncello. Limunčelo, liker od limuna ili kako god ga zvali, jedan je od najdražih ženskih pića. Nije ga teško ni pripremiti.
Dakle, prvo nabavite 8 većih limuna, po mogućnosti domaćih i ogulite im koru. Prelijte litrom alkohola, najbolje bi bilo onim čistim, a dobro će ga zamijeniti i dobra, stara vodka. Nakon petnaest dana, u jednoj litri vode rastopite pola kila šećera, dodajte i vanilin šećer po želji i pomiješajte tekućinu, potpuno ohlađenu, sa procijeđenim alkoholom.
Liker ulijte u staklene boce, dobro zatvorite i stavite da odleži još petnaest dana na tamnom mjestu. Tada je spreman za degustaciju. Ukoliko ste koristili čisti alkohol, tada limoncello možete staviti u zamrzivač, neće se stvoriti kristali leda. Limoncello se pije jako hladan. Uživajte.