MATE UZINIĆ: Ne bih htio linč roditelja ubijene djevojčice, tu je odgovornost cijele države”

522

Monsinjor Mate Uzinić, nadbiskup koadjutor Riječke nadbiskupije i apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije, za N1 je objasnio kako Crkva i on vide Uskrs u kontekstu pandemije Covida-19, govorio je i o međunacionalnom dijalog, ali i tragičnoj smrti dvoipolgodišnje djevojčice iz Nove Gradiške.

“Suosjećam s onima koji su pogođeni tim događajem, a zapravo je to cijelo hrvatsko društvo”, kazao je monsinjor Uzinić.

“Ne znam kako se takve stvari događaju, ne mogu to objasniti. Ne bih htio nekakav linč, tko zna što je i njih (biološke roditelje) dovelo do toga da se ponašaju tako. Tu je odgovornost cijele države na tome da se neke stvari prekasno uoče, da se prekasno reagira, kao što je u ovom slučaju. Ali, nije to prvi slučaj. Zadnjih godina nam se dogodilo više takvih slučajeva, koji nisu uvijek završavali smrću, ali su bili jednako teški”, kazao je.

“Crkvi je zadaća da promijeni mentalitet”, poručio je. “Zadržavamo se na starom mentalitetu, ne dozvoljavamo da nas promijeni Isus Krist.”

“Koliko god govorimo o obitelji kao bitnom mjestu koju prepoznajemo kao malu crkvu, i obitelj može biti zatvoren svijet, a Isus ne želi da budemo zatvoren svijet”, dodao je i istaknuo: “Odgovornost je i na državi, na zakonima koji su nekad neadekvatni i koji se ne provode. Što je sve kazao Uzinić, pročitajte na Dnevno.hr 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *