Međunarodni šahovski turnir povodom Feste svetog Vlaha i Dana Grada

284

U organizaciji Šahovskog kluba Dubrovnik u ugodnoj i prostranoj dvorani Studentskog doma u Dubrovniku održan je 13. međunarodni šahovski turnir „Open Dubrovnik 2023.“ povodom Feste sv. Vlaha i Dana Grada.

Pozdravne riječi uputili su predsjednik ŠK Dubrovnik Vlaho Zlošilo, predstavnik Grada Dubrovnika Dživo Brčić i Antun Bošković iz Studentskog doma.

Na ovom jednodnevnom natjecanju nastupilo je 78 šahista i šahistica iz Hrvatske, BiH te Crne Gore među kojima osam igrača s međunarodnim titulama. Veliki broj igrača stigao je s Hvara, iz Vele Luke, Ploča, Splita i okolice, što nam je bilo iznimno drago.

Turnir se igrao po švicarskom sustavu na 9 kola s tempom 10+5 (Rapid). Sudački dio obavio je međunarodni sudac Sulejman Islamović, uz asistenciju i organizaciju Nikše Ivankovića i tajnika kluba Predraga Zerda.

Najveći uspjeh ostvario je dubrovački internacionalni majstor Gordan Markotić kojemu je sa 7,5 osvojenih bodova potpuno zasluženo pripalo prvo mjesto, prva nagrada i pehar.
Drugo mjesto pripalo je intermajstoru Aleksandru Savanoviću iz ŠK Garešnica s pripadajućih 7 bodova koliko su osvojili i trećeplasirani FIDE majstor Milan Miljković iz BiH, a zatim i FIDE majstor Marijan Krištović i Domagoj Begić (četvrto i peto mjesto).

Posebne nagrade osvojili su:

-najuspješnija šahistica – Klara Begić

-najuspješniji igrač stariji od 60 godina – Dragan Popadić

-najuspješniji igrač mlađi od 20 godina – Domagoj Begić

-najuspješniji igrač mlađi od 16 godina – Marin Grgantov

Posebne nagrade za igrače iz Dubrovnika:

-1. nagrada Anvar Turdyev

-2. nagrada Tomislav Musić

-3. nagrada Faruku Lošiću

-najuspješnija šahistica Ana Rajić

-najuspješniji igrač stariji od 60 godina Miho Karač

-najuspješniji igrač mlađi od 16 godina Edgar Wiele

Svi rezultati i konačan poredak: https://chess-results.com/tnr715737.aspx?lan=1


Posebno zahvaljujemo Studentskom domu i njihovom susretljivom i profesionalnom osoblju na besprijekornom domaćinstvu.

Više o ŠK Dubrovnik može se pronaći na web stranicama skdubrovnik.hr, a odnedavno je pokrenuta i Facebook stranica na kojoj možete pratiti klupske aktivnosti i šahovske zanimljivosti.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *