Mise i obredi za Veliki tjedan i Uskrs u dubrovačkoj katedrali

603

Na Nedjelju Muke Gospodnje, Cvjetnicu 28. ožujka euharistijsko slavlje u katedrali Gospe Velike s početkom u 10 sati predslavit će delegat s ovlastima generalnog vikara Dubrovačke don Hrvoje Katušić, rektor crkve sv. Vlaha u Dubrovniku. Euharistijsko slavlje na Cvjetnicu može se pratiti putem interneta (YouTube kanal i Facebook profil Dubrovačke biskupije) radija i televizije te se tako na njemu može duhovno sudjelovati.

Nakon mise počinje 40-satno klanjanje u katedrali pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koji će biti izložen u nedjelju do večernje mise, te u ponedjeljak i utorak od jutarnje do večernje mise. Vjernici mogu doći i u tijekom ta tri dana zadržati se u osobnoj molitvi poštujući epidemiološke mjere.

UPUTE ZA VJERNIKE:

Na dnu stranice možete naći 2 privitka koji će vam kao popratni sadržaj pomoći u pripremi slavlja Cvjetnice u obitelji za sve one koji nisu u mogućnosti doći u svoje župne zajednice.

Misa posvete ulje slavit će se u srijedu, 31. ožujka u dubrovačkoj katedrali s početkom u 19 sati, a predslavit će je apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić. Na misi, zbog epidemioloških mjere, neće moći sudjelovati svećenici iz cijele biskupije nego će sve njih predstavljati dekani šest dekanata. Nadbiskup Uzinić posvetit će ulje za krizmu i blagosloviti katekumensko i bolesničko ulje. Vjernici mogu duhovno sudjelovati putem izravnih prijenosa na internetu i televiziji.

Misu Večere Gospodnje u četvrtak, 1. travnja s početkom u 19 sati u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku predvodit će apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić. Nakon mise Presveti Oltarski Sakrament će se prenijeti na pomoćni oltar gdje će biti kratko klanjanje. Cijeli događaj bit će uživo prenošen na internetu i televiziji.

Obredi Velikog petka 2. travnja u katedrali Gospe Velike počinju u 19 sati a predvodit će ih apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić. Redovita procesija ulicama Grada unutar zidina će zbog epidemioloških razloga ove godine izostati, a u samoj katedrali bit će kratka procesija s blagoslovom cijeloga Grada i biskupije. Sve se može pratiti u izravnom prijenosu na internetu i na televiziji.

Vazmeno bdijenje na Veliku subotu, 3. travnja u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku počinje u 19 sati, a predvodit će ga apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić.

Središnje svečano pontifikalno slavlje na svetkovinu Uskrsnuća Gospodnjega u nedjelju, 4. travnja u 10 sati u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku predslavit će apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić. Misa se može pratiti putem interneta, radija i televizije.

Na Uskrsni ponedjeljak, 5. travnja euharistijsko slavlje u 10 sati u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike predvodit će apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić. Vjernici duhovno mogu sudjelovati putem Internet i televizijskih prijenosa.

Internetski kanali Dubrovačke biskupije na kojima se mogu pratit misna slavlja i obredi iz katedrale: YouTube kanal Dubrovačke biskupije i Facebook profil Dubrovačke biskupije

Izravne prijenose nekih programa preuzimaju Dubrovačka televizija, Libertas televizija, Radio Dubrovnik (Cvjetnicu i Uskrs) te još neki mediji.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *