MOST: U fasciklama je sporazum ili prazan papir?

222

Priopćenje stranke MOST koje potpisuje kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Maro Kristić prenosimo u cijelosti:

Gradonačelnik Franković i župan Dobroslavić prije nekoliko dana su navodno potpisali sporazum o financiranju projektne dokumentacije za izgradnju komunalne lučice u Solitudu. Odgovor je to gradske i županijske uprave na iskazano nezadovoljstvo građana zbog nedovoljnog broja komunalnih vezova za njihova plovila.

Čovjek bi na prvu pomislio kako se kod nas građani i njihove potrebe uvažavaju i pohvalio ovu brzu i sinergijsku reakciju vladajućih u Gradu i Županiji iako je ovaj problem formalno- pravno u nadležnosti Županije. No, posve nevjerojatno djeluje činjenica kako Grad može biti partner u potpisanom sporazumu, a građana koji već danima prikupljaju potpise potpore za izgradnju novih vezova i kojih je sada već više od 1000 nema nigdje iako se sami nude kao partner u realizaciji ovog projekta. Idealna je ovo prilika za pokazati kako ovdje nije posrijedi još jedno u nizu vrijeđanja inteligencije građana od strane vladajućih u Gradu i Županiji i kako je neke stvari moguće ostvariti u partnerstvu s građanima.

 

Stoga uključite građansku inicijativu kao aktivnu stranu u sporazum jer jedino na taj način možete otkloniti sumnje da u fasciklama koje držite u rukama ne stoji samo prazan papir, kao što su prazna i Vaša mnoga predizborna obećanja.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *