U ovo predbožićno vrijeme u potrazi smo za receptima koje će oduševiti ne samo nas, nego i naše goste. Evo nečega novog, neuobičajenog. Recepti koje donosi naša Tihana Zvone su bezmesni, veganski, a mi vam preporučujete da ih isprobate.
DOMAĆE NJOKE OD NARANČASTOG BATATA U PESTU OD DOMAĆE RIKULE I INDIJSKIH ORAŠČIĆA
Skuhati batat, procijediti, ohladiti, izmečiti. Dodati crnu sol, malo maslinovog ili kokosovog ulja i brašna po potrebi. Smjesa se ne smije lijepiti za ruke. Oblikovati njoke i kuhati ih u slanoj vodi.
Umak: Namočiti indijske oraščiće par sati u vodi, ocijediti, staviti u blender ili multipraktik, dodati biljno mlijeko, maslinovo ulje, crnu sol, češnjak, luk u prahu, nutritivni kvasac i rikulu. U tavu staviti njoke, dodati umak da se sastojci prožmu.
Dobar vam tek.