Muči vas kašalj? Evo još jednog prirodnog recepta koji bi mogao pomoći

892

Kašalj je automatski prirodni refleks koji pomaže da se iz dišnih putova izbace sekret, razni iritansi, strane čestice i mikroorganizmi. Kašalj se sastoji od tri faze: udisanja, izdisanja te automatskog otpuštanja zraka (s ili bez sekreta) iz pluća, obično popraćenog prepoznatljivim zvukom.

Spektar uzroka kašlja je širok te ga mogu potaknuti mnoga stanja kao što su akutne i kronične bolesti, viroze, gušenje, pušenje, zagađenost zraka te alergijske reakcije.

Ako danima kašljete te vam se iz pluća čuje blago “škripanje”, ovaj bi vam recept mogao pomoći da izbacite sluz iz pluća i ojačate imunitet. On je naročito koristan kod suzbijanja dječjeg kašlja i vraćanja imuniteta.

Sastojci:

200 g zobenih pahuljica
200 g šećera
200 ml vode

Priprema:

Operite zob te ju stavite u lonac s vodom i šećerom. Ostavite da se smjesa kuha nekoliko minuta. Kuhajte uvečer, a preko noći ostavite smjesu da odstoji do jutra. Ujutro procijedite zob. Ostat će vam sok za četiri do pet dana.

Svako jutro uzmite po jednu malu čašicu tog soka natašte. Terapija može potrajati i do 40 dana, samo nemojte preskakati dane.

Dnevno.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *