Mumificirano tijelo bića s tri prsta pronađeno u Peruu: prema istraživačima “najvažnije otkriće 21. stoljeća”!

239

Mumificirano tijelo bića s tri prsta pronađeno u Peruu možda je nova vrsta čovjeka, prema istraživačima koji tvrde da bi mogao biti “najvažnije otkriće 21. stoljeća”.

Jedan britanski istraživač smatra da je njegov tim pronašao novu vrstu čovjeka nakon što je završio niz znanstvenih testova i studija na jednoj od hrpi mumija iskopanih od grobnih razbojnika u Peruu.

Koristeći vrhunske DNA i ugljikove testove, istraživač je tvrdio da mumija može biti stara 1.800 godina. Rezultati dobiveni ispitivanjem DNK sugeriraju da je mumija 98,5 posto “primat” (ljudskog podrijetla) i 1,5 posto “nepoznato” podrijetlo.

Steve Mera, britanski istraživač, uspio je dobit pristup leševima u Peruu i uzeti nekoliko uzoraka za testiranje DNA. tijelo je odvedeno na tajnu lokaciju u Andama kako bi daljnja istraživanja tekla nesmetano. Mera vjeruje da bi rezultati mogli “zauvijek promijeniti povijesne knjige”, od svog putovanja napravljen je trodijelni dokumentarac.

Također smatra da su ostali pronađeni leševi, za koje se mislio da su izvanzemaljska bića, zapravo lažnjaci napravljeni od kosti i kože raznih životinja. Merino istraživanje pokazalo je da jedno od tijela, kojeg su nazvali Maria, sadržava tri prsta, izduženu lubanju i sve organe prisutne, navodeći  Mera da vjeruje da je tijelo vrsta ranije nepoznate verzije ljudskog bića.

Mumificirana tijela predana su Institutu Inkari u Cusco, Peru, koje istražuje arheološka otkrića za koje se sumnja da su povezani s Incama.

“Možemo potvrditi da imamo dokaze da je Marijino tijelo nevjerojatno otkriće.’ rekao je Mera i nadodao “Otkriće koje bi nas moglo zauvijek promijeniti naše povijesne knjige. Može biti najvažnije otkriće 21. stoljeća. ‘

“Uzeli smo ovaj slučaj kako bismo uklonili mnoge neznanstvene tvrdnje da su ta misteriozna tijela zapravo ‘izvanzemaljski’ u porijeklu, a mi smo uspjeli učiniti upravo to, osim za Mariju.”

DNEVNO.HR

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *