Na sjednici Predsjedništva gradonačelnik zahvalio vatrogascima

139

Gradonačelnik Mato Franković, u funkciji predsjednika, sudjelovao je na 4. sjednici Predsjedništva Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika i tom je prigodom zahvalio vatrogascima na izvrsno odrađenom poslu prilikom brojnih intervencija ovaj vikend.

Prema riječima Stjepka Krilanovića, zapovjednika VZ Grada Dubrovnika, u prethodnoj je godini ova Vatrogasna zajednica imala 366 intervencija, od čega 124 požarne i 235 tehničkih te 7 ostalih, a od ukupnog broja u 319 su sudjelovali pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci. Također, dodao je, zbog jake bure ovaj vikend, 23. i 24. veljače, imali su još 70-ak intervencija.

Na predsjedništvu su donesene odluke o pomoći dobrovoljnim vatrogasnim društvima na području Grada Dubrovnika za pripremu protupožarne sezone i što kvalitetnije redovno funkcioniranje. Najavljena je ujedno i obuka za zvanje dobrovoljnog vatrogasca po područnim DVD-ovima. Ponuđena im je i mogućnost za komunalne radove čišćenja javnih površina za potrebe Grada Dubrovnika.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *