Nakon svađe, član posade MSC-ovog kruzera jednostavno skočio u more – većina sličnih incidenata završi kobno

528

Član posade uspješno je spašen nakon što je revoltiran, namjerno skočio s MSC-ovog broda za kružna putovanja kod obale Italije. Navodno, njegovom skakanju s broda prethodila je žestoka svađa.

U ranim jutarnjim satima, prošli tjedan, član posade (24) skočio je s kruzera MSC Splendida u vlasništvu tvrtke MSC Cruises. Ostatak posade broda odmah je reagirao, a navedeni član posade je spašen nedugo nakon toga, bez ozbiljnijih ozljeda.

Riječ je naime, o Brazilcu, plesaču iz animacijskog tima MSC Splendide, koji se navodno odlučio baciti s broda za krstarenje klase Fantasia nakon žestoke svađe sa svojim (plesnim?) partnerom, i to pred svjedocima, piše Cruise Hive, a prenosi Seafarertimes.

Brod je u to vrijeme plovio u blizini zapadne obale Kalabrije, najjužnije talijanske regije. Upozorenje o osobi u moru izdano je oko 4 sata ujutro, a brod se odmah zaustavio i spušten je jedan od čamaca za spašavanje. Svjedoci su izjavili da su čuli pozive u pomoć iz mora. Za otprilike 40 minuta, Brazilac je spašen, a čamac za spašavanje vratio se na brod, prenosi Pomorac.hr

Službenici nadležne lučke uprave Taranta proveli su istragu incidenta, pregledavajući snimke kamera i ispitujući svjedoke. Brazilac nije pretrpio ozbiljnije ozljede, ali je nakon spašavanja bio na liječničkom pregledu. Brazilac je zatim iskrcan i uputio se natrag u domovinu.

Inače, MSC Splendida od 137.936 bruto tona ušao je u službu 2009. godine. Može primiti 3.900 gostiju o kojima brine 1.300 članova posade. Kruzer trenutno plovi po Mediteranu, nudeći gostima priliku da istraže niz mediteranskih destinacija, poput Rima, Genove, Marseillesa, Sicilije i drugih popularnih odredišta u Italiji i Francuskoj.

Nema detaljnijih informacija o članu posade koji je skočio s broda, osim da je bio plesač. Također, nije razjašnjeno je li on svojevoljno raskinuo radni odnos ili je dobio otkaz zbog nepromišljenosti i kršenja kodeksa ponašanja, kao ni je li ijedan drugi član posade potencijalno otpušten.

Većina sličnih incidenata na brodovima za krstarenja ne završi dobro

Iako ova priča srećom nije završila tragično, većina sličnih incidenata na brodovima za krstarenja ne završi dobro. Primjerice, početkom kolovoza neuspješno je završila potraga za jednom članicom posade koja je pala s kruzera MS Koningsdam tvrtke Holland America Line u blizini Juneaua na Aljasci.

Budući da se slični incidenti često događaju dok je brod u pokretu, može proći dosta vremena dok se kruzer ne vrati do točke na kojoj je osoba pala u more. Ponekad vremenski uvjeti i struje mogu lociranje osobe učiniti gotovo nemogućim, posebno ako se incident dogodi noću ili ako je osoba ozlijeđena ili nije pri svijesti. piše Pomorac.hr

morski.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *