NOVI IZBORI U SPLITU: Ivica Puljak i Bojan Ivošević sutra podnose ostavke

574

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević u četvrtak će dati ostavke, potvrdio nam je kratko Jurica Galešić iz odnosa s javnošću stranke Centar. Kako se doznaje, tu informaciju Puljak i Ivošević će objaviti na press konferenciji u 10 sati. Do novih izbora, Split će voditi zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić, kao vršitelj dužnosti gradonačelnika Splita.

Doznaje se kako se dvojac na ovaj potez odlučio kako bi građani Splita odlučili žele li u idućem razdoblju promjene ili žele da vladaju HDZ, Kerum i SDP.

– Ne bih sad htio ništa govoriti, reći ću sve sutra na tiskovnoj konferenciji – kazao nam kratko sam Puljak za 24sata.hr

Marijana Puljak je u Saboru, na Odboru za europske poslove, te nam je u telefonskom razgovoru iskreno priznala kako nema pojma o ostavci supruga.

– Prvi glas, tu sam u Saboru, baš sam u poslu. Koliko znam, rekao je da neće davati izjave do sutra, moraju odraditi sve razgovore u koaliciji – kazala je Puljak

DORH digao optužnicu protiv Ivoševića

Cijela priča zakuhala se nakon što je DORH podigao optužnicu protiv dogradonačelnika Bojana Ivoševića koji je nezadovoljan jednim člankom u lokalnoj tiskovini Slobodnoj Dalmaciji na telefon nazvao urednicu gradske rubrike i pritom joj zaprijetio “da će joj se napiti krvi”

Puljak je osudio Ivoševićevo ponašanje, ali ga je i diplomatski branio konstrukcijama “da ne može hipotetski pričati” , “da još nije vidio optužnicu”, “da je šteta izgubiti takvog suradnika”. Prvo se javio Most uz poruku da zamrzavaju suradnju s Puljkom dok Ivošević ne odstupi s funkcije. Upravo su tri vijećnika Mosta Puljka u prosincu spasila od novih izbora jer su podržali njegov prijedlog proračuna samo kako ne bi ispali destruktivci koji ruše vlast koja uistinu želi raditi nešto dobro za Split. Isto je zatim učinio i predsjednik Gradskog vijeća Jakov Prkić iz stranke Pametno koji je u koaliciji s Možemo i Novom ljevicom od početka pruža potporu Puljkovoj vlasti, a tome se pridružila i nezavisna Branka Ramljak s liste poduzetnika Tomislava Mamića Tommyja koja je također bila članica vladajuće koalicije.

U vijeću još sjede Kerumovi ljudi iz HGS-a, HDZ-ovci Vice Mihanovića, dva SDP-ovca i njihov odmetnuti kolega i sada nezavisni vijećnik Ante Franić. Oni čine oporbu i naravno da na njihovu podršku Puljak već odavno ne računa.

IZVOR: 24sata.hr
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *