Novogodišnji koktel “TEZORO” u režiji Maria Saulana i Lea Bautovića

376

“DAJTE NAMA BAR ROGAČA, DA NAM GRLA BUDU JAČA”

Poznati dubrovački miksolozi Mario Saulan i Leo Bautović odlučili su nam Novu godinu čestitati na originalan način- novogodišnjim koktelom Tezoro. 
-Glavna misao bila nam je da koktel bude prepoznatljiv kao što je prepoznatljiva i u svijetu posebna dubrovačka kolenda. Zato smo odabrali sastojke po kojima je dubrovački kraj poznat, kao što su dubrovačka ljuta naranča, šipanski rogač i poznati Bratošev konavoski rozulin. Za pravi slavljenički ugođaj- jer ne može se ući u novu godinu bez pjenušca- odabrali smo Decumanus vinarije Vukas iz Ponikava, koji se odlično uklopio u ovaj koktel- kaže Leo Bautović.
Svi ovi sastojci većini su Dubrovčana dobro poznati i isto tako dostupni, stoga ovaj koktel svatko može napraviti kod kuće i tako uljepšati sebi i svojim gostima proslavu Nove godine na dubrovački način.
Saulan zaključuje: -Ovaj grad i njegova okolica nemaju samo povijesno i kulturno bogatstvo, nego i obilje tradicije, običaja i okusa. Iz te velike škrinje izvadili smo mali dio tezora koji poklanjamo našim sugrađanima za Novu godinu. Nazdravlje vam svima!
 
RIČETA:
3cl Dubrovnik Republic Gin
1cl rozulin Bratoš
1,5cl svježi sok od limuna
1 bjelanjak
1barska žlica marmelade od ljute naranče
-sve sastojke dobro protresti s ledom, izliti u čašu bez leda i doliti Decumanus
-dekoracija: jabuka, mljeveni rogač Carin Goravica, sjeckani orah

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *