Saulan, Vinković i Bautović osmislili koktel “Vlaho Bukovac”

418
Dubrovački miksolozi iz Udruge barmena Art Cocktail Dubrovnik- Mario Saulan, Ivana Vinković i Leo Bautović- osmislili su koktel pod nazivom Vlaho Bukovac. Koktel je predstavljen u Noći muzeja u cavtatskom muzeju Kuća Bukovac, rodnoj kući Vlaha Bukovca.
-Dobili smo poziv gospodina Ivana Kušelja iz Muzeja i galerija Konavala da osmislimo koktel Vlaho Bukovac i tako sudjelujemo na ovogodišnjoj manifestaciji Noć muzeja. Odlučili smo se za mediteranski okus pa smo poznati rozulin OPG-a Bratoš pomiješali s likerom od naranče i smokve Destilerije Kostelac i sokom domaćeg limuna. Za kraj smo dodali prosecco Villa Sandi, a za dekoraciju su korištene stonska sol, med s OPG-a Niko Barać, Putniković i dehidrirana ruža. Prema reakcijama posjetitelja čini se da smo zaista pogodili okus i da se publici svidio- rekao nam je  Mario Saulan.
Leo Bautović dodaje: – Ova suradnja jako nas je obradovala iz dva razloga: prvo, jer ne propuštamo priliku u svom radu koristiti lokalne sastojke i promovirati dubrovački kraj. Drugo, iako pravimo brojne koktel karte za barove, restorane i hotele, nama su posebno drage ovakve tematske karte i projekti. Tako smo, na primjer, izradili koktel karte Game of Cocktails, Dubrovačka Republika, Božić u Gradu dok smo se na prošlogodišnjem Dubrovnik EXPO-u predstavili s koktelima nazvanim po dubrovačkim tvrđavama.
-Inače kod takvih projekata puno pažnje posvećujemo prezentaciji, a osim pomno osmišljenih dekoracija koktela često jednako pomno osmišljavamo i vlastiti izgled. Zato smo za koktel Vlaho Bukovac odabrali odjeću kojom bismo se uklopili u ambijent i priču Kuće Bukovac- rekla je Ivana Vinković.
Ako je suditi po onomu što smo vidjeli, publici su se podjednako svidjeli kostimi i koktel pa bismo ovo nazvali još jednim uspješnim projektom Udruge barmena Art Cocktail Dubrovnik.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *