ODLUČIMO SAMI KAKAV SVIJET ŽELIMO GLEDATI I ZAJEDNO POMOZIMO UKRAJINI

663

Otkada je Rusija započela s invazijom na Ukrajinu, srce Europe ne prestaje krvariti. Više od 4,2 milijuna ljudi, od kojih su većina žene i djeca, spašavajući svoj život pobjegli su u nepoznato. Neki od njih su u potrazi za sigurnijim utočištem stigli u Hrvatsku, a s nastavkom ratnih borbi, humanitarne potrebe u Ukrajini rastu iz minute u minutu.

Kako izgleda pogled na svijet ovih dana, najbolje je prikazano u novom humanitarnom videu Optike Anda i Hrvatskog Caritasa„Svijet kakav želimo gledati“. Bezbrižnost djetinjstva, sigurnost doma i nada u bolje sutra, zamijenjeni su prizorima ratnih stradavanja. U animiranom videu, koji nikog neće ostaviti ravnodušnim, omiljeni lik među svim generacijama, Anda Panda, potaknuta potresnim ratnim prizorima, podsjeća nas da svi imamo moć odlučiti kakav svijet želimo gledati. 

„Od početka ratne agresije, Optika Anda izražava suosjećanje s ukrajinskim narodom te smo zajedno s Hrvatskim Caritasom htjeli poslati poruku o prijeko potrebnom miru u svijetu kao odgovor na humanitarnu krizu današnjice. Naša maskota Anda Panda dokazuje da za podršku i ljubav ne treba mnogo, a dobro se uvijek može vidjeti srcem. Zajedničkom kampanjom nastavljamo poticati poslovne subjekte i širu zajednicu na solidarnost te pozivamo sve da se uključe u akciju ‘Pomoć za Ukrajinu’“, poručili su iz Optike Anda.

U sklopu humanitarne akcije Optika Anda donirala je sto tisuća kuna i šesto četrdeset modela naočala za stanovnike ratom zahvaćene Ukrajine. U akciju „Pomoć za Ukrajinu“ možete se uključiti i vi:

  • Pozivima na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa 0609010 (cijena po pozivu 6,25 HRK, PDV uključen)
  • Uplatom na žiro račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR3823400091511177677
  • Uplatom on-line donacije putem mrežne stranice Hrvatskog Caritasa https://www.caritas.hr/
  • Darom trajne hrane i higijenskih potrepština u župnim i nad/biskupijskim caritasima

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *