Održana izborna Skupština Turističke zajednice Dubrovačko–neretvanske županije

273

Na danas održanoj Izbornoj skupštini Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije izabrani su novi članovi Turističkog vijeća te članovi Nadzornog odbora, a predsjednik Izborne skupštine TZ DNŽ župan Nikola Dobroslavić i direktor županijske TZ Vladimir Bakić su se i osvrnuli na turističku sezonu.

Prije izbora novog Turističkog vijeća župan Nikola Dobroslavić je članovima iz prethodnog mandata zahvalio na svemu učinjenom, a potom je skupština za osam članova Turističkog vijeća izabrala Draženka Čovića, Mladena Đelduma, Mihajla Grgića, Ivana Karlića, Srđana Krištića, Frana Luetića, Hrvoja Šanju i Điva Tomšića, dok su Stanko Ljubić i Nikolina Farčić članovi koji su izravno delegirani od strane Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore. Romana Antunović i Željko Miletić su izabrani za članove Nadzornog odbora.

U svom obraćanju članovima Skupštine, župan Nikola Dobroslavić je kazao kako ovom sezonom možemo biti zadovoljni jer do kraja godine očekujemo pozitivne rezultate i povećanje u odnosu na prošlu godinu. “Moguće da će porast biti nešto manji nego u odnosu na prošlu sezonu, ali tome je razlog naša konkurencija koja je proteklih godina imala određene poteškoće, koje su sad dijelom ili u potpunosti iza njih pa su se ponovno počela buditi nova odredišta na Sredozemlju. Na tržištu se igra ozbiljna utakmica te se moramo ozbiljnije pripremati i odnositi sa konkurentima, moramo biti realni u politici cijena, jer turizam je naša osnovna i najbitnija gospodarska grana”, rekao je župan te svima uključenima u turistički sektor zahvalio na velikom doprinosu uspješnosti sezone.

Župan je istaknuo i kako su za turizam u našoj županiji izuzetno važne i investicije, pri čemu je izvanredan primjer projekt proširenja Zračne luke Dubrovnik te dodao kako su nužne i investicije u hotelske kapacitete visokih kategorija te ravnoteža između privatnog i hotelskog smještaja.

“Jedna od naših ključnih inicijativa je i projekt izgradnje višenamjenskog kongresnog centra, za koji smo dali već napraviti dvije studije izvodljivosti i koje pokazuju da njegova izgradnja ima smisao, jer bi pridonio atraktivnosti cijele destinacije, ali radi se o projektu vrijednosti oko 70 milijuna eura te moramo iznaći način financiranja”, rekao je župan dodavši kako slijede razgovori s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU te Ministarstvom turizma o mogućnostima financiranja sredstvima iz EU fondova.”, kazao je župan Dobroslavić. “Uz činjenicu da smo velike razvojne pomake napravili i u ruralnom turizmu optimističan sam za sljedeću sezonu i sve je u našim rukama”, zaključio je župan.

Na sjednici je predstavljen i novi promotivni film redatelja Herve Tirmarchea i Spomenke Sarage, u kojem se sprepliću se autentična gastronomija, čarobne plaže otoka, prirodne ljepote, eno-gastronomija, sport i rekreacija, zabava, kulturno-povijesna baština i ostale ponude kojima Dubrovačko-neretvanska obiluje.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *