(FOTO) Članovi Agroturizma Konavle sudjelovali na popularnoj „Raštikijadi“

262

Članovi Agroturizma Konavle sudjelovali su u subotu 04. studenoga 2017.g. na tradicionalnoj, šestoj po redu, manifestaciji „Raštikijada“ na Agroturizmu Marića Gaj u Ružićima kod Gruda. Svojim sudjelovanjem nastoje pružiti podršku razvoju ruralnog turizma u čitavoj regiji.

Konavljani, obučeni u konavosku nošnju, pripremali su najstarije zapisano jelo iz arhiva Dubrovačke republike –  Zelenu menestru. Ekipu je predvodio voditelj gastro sekcije Agroturizma Konavle Jakov Prlenda. Na ovogodišnjoj Raštikijadi sudjelovale su mnogobrojne ekipe iz  cijele Hercegovine, Hrvatske i Crne gore te Njemačke koje su pripremale „jela od raštike“ i to podijeljena u dvije kategorije tradicionalna i inovativna jela. Osim natjecatelja, Marića Gaj posjetio je i veliki broj posjetitelja koji su uživali u ugodnom prirodnom ambijentu, te kušali slasne delicije, uštipke, pršut, razna jela s roštilja, kao i grah, gulaš te fiš.

Za dobru zabavu tokom i nakon kuhanja pobrinule su se 3 tamburaške skupine, skupine gangaša, Dream team babe. Nastavak je ovo kontinuirane promocije Konavala kao destinacije izvrsnosti u ruralnom turizmu, navode iz Agroturizma Konavle.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *