(FOTO) Predstavljen program 4. Dana kreativnih/ kulturnih industrija Dubrovnik 2017

552

‘Dani kreativnih / kulturnih industrija Dubrovnik 2017.’, jedinstvena manifestacija ovakvog karaktera na području Grada, predstavit će niz sadržaja namijenjenih kako stručnoj, tako i široj publici. Riječ je o izložbama, koncertima, tribinama, okruglim stolovima, predstavama, audio izvedbama, rečeno je danas na konferenciji za medije kojoj su prisustvovali grafičke dizajnerice i sudionice projekta Nora Mojaš i Made Milićević, direktorica DURA-e Ana Marija Pilato, voditeljica projekta Svjetlana Šimunović i glasnogovornik KMD i tehnički suradnik Žarko Dragojević. 

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA u suradnji s Gradom Dubrovnikom, udrugama i pojedincima iz kulturnog, kreativnog i umjetničkog područja, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, od 8. do 11. studenog 2017. godine organizira po četvrti put “Dane kreativnih/kulturnih industrija Dubrovnik 2017.“ 

Ana Marija Pilato kazala je kako ove godine, kao i prethodnih, okupljaju sve predstavnike iz kreativnih, kulturnih i umjetničkih industrija.

– Događanja su namijenjena široj publici s posebnim naglaskom na osnovne i srednje škole, svima koji su ovom području kao i onima koji to žele biti. Što se tiče planova za dogodine planiramo proširiti program, da ne budu samo četiri dana već cijeli tjedan – istaknula je Pilato.

Žarko Dragojević objasnio je da želja uredničkog i kreativnog tima suradnja s Gradom Dubrovnikom i DURA-om.

– Po 4. puta okupljamo kreativce na jednom mjestu. Drago mi je da smo od svih njih dobili potvrdan odgovor počevši od institucija do pojedinaca u kulturnim sektorima. U ova četiri dana potrudit ćemo se na raznim lokacijama okupiti sve te ljude, ulaz je besplatan na sva događanja, a to je i želja kreativnih i kulturnih industrija da su vrata otvorena svima. Cilj nam je povezati ljude i susresti ih s kreativnošću – istaknuo je Dragojević.

Program započinje 8. studenog u 17 sati u prostorijama DURA-e gdje će se održati Interaktivna instalacija Kristine Mirošević uz Kreativni tratamenat Lucije Tomašić i Kenije Matić.

cats

Tako će se na Danima kreativnih/ kulturnih industrija 2017.  naći svi potencijali s dubrovačke kulturne i kreativne scene od arhitekture, dizajna, filma, glazbe, informacijsko-komunikacijskih tehnologija, kazališta, plesa i filma, do likovnih umjetnosti, fotografije, nakladništva, modnog dizajna, robotike, modelarstva, gastronomije, kulturnog turizma i muzejske djelatnosti, kao i nekoliko kreativnih radionica i radionica razvojnog tipa za organizacije i institucije.

U večernjim satima održat će se  filmske projekcije, kazališne predstave, audio izvedbe, izložbe, koncerti, a posljednje večeri, u subotu 11. studenog 2017. održat će se Art of your Mind powered by PechaKucha prezentacije. Veliki interes publike i da se traži stolica više  govori o događanju koje je zainteresirao dubrovačku javnost i privuklo publiku različitih profila. 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *