OPASAN DIO ULICE BANA JOSIPA JELAČIĆA: Ako se nekome nešto dogodi, tko će biti odgovoran?

1366

Naši su nam se čitatelji žalili na opasan dio puta u Ulici Bana Josipa Jelačića, nakon izgradnje nove zgrade. Naime, kako i fotografije prikazuju između pješačke zone i provalije je sasvim mala bankina.

-Djeca mi tuda idu u školu. Ako se nekome nešto dogodi, tko će biti odgovoran?, pita se jedna naša sugrađanka, majka dvoje maloljetne djece.
Postavili smo pitanje Gradu Dubrovniku hoće li se na ovom dijelu ceste napraviti nešto sigurnije za naše sugrađane? Evo odgovora:

U tijeku je postupak izdavanja uporabne dozvole za predmetnu zgradu. Investitoru je nakon očevida naloženo da ukloni sve uočene nedostatke, što uključuje i dio prema Ulici bana Josipa Jelačića.

Vezano za dio prema navedenoj ulici – cijeli taj potez bit će uređen potpornim zidovima i visokokvalitetnom hortikulturom. Dakle, dio koji je prikazan na fotografijama uredit će se sukladno projektu, uz sadnju zelenila visokog boniteta – stabla, koja će stvarati barijeru.

U međuvremenu, investitor je upozoren da primjereno osigura gradilište. Obaviješteni su nadzor i predstavnik investitora, koji su naveli da će postaviti zaštitnu gradilišnu ogradu, a kakva je već bila ranije na predmetnom dijelu.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *