ORGANIZIRANO CIJEPLJENJE U GOSPINOM POLJU: Cijepi se 510 Dubrovčana

573

U ponedjeljak, 8. ožujka u 11.30 Dubrovčani će se organizirano cijepiti protiv COVID-19. Cijepljenje će biti organizirano na punktu Dubrovnik- Sportska dvorana u Gospinom polju, javljaju iz županije Dubrovačko-neretvanske.

Cijepljenju će tom prilikom nazočiti i župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Mato Franković te zamjenik župana i načelnik SCZ DNŽ Joško Cebalo, ravnatelj ZJZ DNŽ Mato Lakić i ravnatelj DZ Dubrovnik Branko Bazdan.

Zanimalo nas je koliko se osoba cijepi, po kojem kriteriju, pa smo dobili odgovor od ravnatelja Doma zdravlja Dubrovnik, Branka Bazdana, koji je rekao:

-Cijepljenje će obavljati 12 medicinskih timova. Predviđeno je cijepljenje 510 osoba, s tim da imamo i 40-ak osoba u rezervi. Pacijente su predlagali njihovi obiteljski liječnici, sukladni dobo (65+), ali se vodilo i računa o kroničnim te tdravstveno komprimitiranim pacijentima mlađe životne dobi. Napominjemo da će se kao i dosada i dalje nastaviti u ambulantama obiteljske medicine na području cijele županije, pa tako i na području koje pokriva Dom zdravlja Dubrovnik.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *