OSJEČANI SE VRATILI SA ŽARKOVICE: “Ovako nas nije umorilo ni 700 pasa spašenih iz Gunje”

1791
Volonteri iz osječke Udruge Pobjede koja se bavi zaštitom i promicanjem prava životinja nakon što su dane proveli na Žarkovici obratili su se javnosti statusom na Facebooku koji prenosimo u cijelosti:
10 dana smo na Žarkovici, u dubrovačkome azilu.
10 najumornijih dana moga života.
Ni preuzimanje našega azila prije 12 godina, ni 700 pasa spašenih iz Gunje, ništa me ovolko nije umorilo
al da, i ostarila sam u međuvremenu, i to prilično 🙂 Što od ljudi, što od vremena.
Ujutro putujemo kući i dok smo još ovdje želim vam napisati šta smo postigli u tih 10 dana.
Znači da nigdje nećete dobiti pouzdanije informacije o tome šta se ovdje dešava
od ovoga što ću vam sada napisati.
Čim je krenulo, nakon prvog posjeta vet.inspekcije ovome neregistriranome skloništu
odlučili smo pomoći. Na žalost ne prihvatom pasa jer za to nemamo kapaciteta i jasno vam je, nadam se, svima da će ostala skloništa (barem ona kojima vjerujete da rade dobro za pse) teško, zapravo nije ni teško nego je nemoguće, prihvatiti 204 psa koliko ih je sada, dok vam ovo pišem, na tom brdu gore.
Nas troje iz Osijeka i jedna odlična Nina iz Rijeke, sjeli smo na bus i krenuli put Dubrovnika.
Zajedno sa Prijateljima životinja i Čakovečkim skloništem odlučili smo usmjeriti sve svoje raspoložive resurse u najhumanije rješenje ovoga problema a to je, prvenstveno uspostavljanje komunikacije svih strana uključenih u ovaj proces: Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik, Grad Dubrovnik i veterinarsku inspekciju.
Odlučili smo doći i napraviti ono najbitnije – popisati sve pse što je uključilo fotografiranje, procjenu općeg fizičkog stanja kao i sve podatke o psima nužne kako bi se dobila opća slika o svakome psu da bi ti psi mogli biti prezentirani javnostis jednim jedinim ciljem – da se psi udome!!
Grad nam je ponudio sve svoje resurse na raspolaganje u smislu da pokrivaju liječenja, tretiranje protiv unutarnjih i vanjskih nametnika (koji su veliko zlo obzirom na okoliš Žarkovice i uspjeli smo u ovom procesu SVE pse tretirati!), izradu web stranice, oglašavanja, i moram reći da su na svaki naš upit odgovarali pozitivno i to je u ovom trenu jako jako važno!
Društvo nam je osiguralo smještaj i asistiralo u cijelom procesu. (Ako nikada niste bili na Žarkovici – radi se prostranstvu od 40 000 kvadrata (površinom 10x veći od našega azila) i većina pasa se slobodno kreće gore pa je ovo bio priličan poduhvat. )
Sto strana uspjeli smo pretvoriti u samo jednu strane priče – onu pseću, da smo svi na strani pasa napuštajući svoja osobna mišljenja i stavove.
Bitno je pomoći psima, tko taj dio ne kuži nije na strani pasa, vrlo jednostavno.
Tim sirotim psima je došla voda do grla, odnosno inspekcija je obzirom na uvjete, naredila hitno izmještanje pasa u roku od 15 dana.
Grad Dubrovnik, odnosno tvrtka Sanitat na koju rješenje glasi će tražiti produljenje toga roka, za takvo nešto bilo je nepohodno da krenemo sa projektom udomljavanja i danas smo pustili web stranicu koja će se u idućim danima upotpuniti sa svih 204 psa koliko ih još na Žarkovici živi, a zaslužuju živjeti bolje i ti psi a uostalom i ti ljudi.
Krenut ćemo žestoko u kampanju oglašavanja i udomljavanja tih pasa, mnoge udruge su se već uključile (ugl sa smještanjem najbolesnijih i najstarijih) sad su potrebni i pojedinci, dobri ljudi koji će pomoći dobrim psima u usranim vremenima.
Sada pliz, idućih dana, vrlo intenzivno (kako se bude nadopunjavala svim psima) šerajte web i stranice na društvenim mrežama.
na svim ovim mjestima imate info kako sad konkretno možete pomoći (bilo udomljavanjem, privremenim udomljavanjem ili volontiranjem)
i ŠERAJTE, ako SVI budemo na strani pasa
onda možemo ovo čudo izvesti!
(i samo da znate da sve ovo, kolko god zvuči lako, uopće nije bilo lako i ne želim misliti da smo se potrošili za bzvz, ako na kraju ovoga procesa ne budem imala osjećaj da smo stvarno pomogli tim psima posvađat ću se sa cijelim svijetom, i to gadno

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *